Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Techniku mohou hasiči konečně ukrýt v nových garážích. Stavba vyšla na 83 milionů

Jihočeští hasiči dnes slavnostně otevřeli budovu, která se v jejich areálu na Pražské třídě stavěla od července loňského roku. Jde o nové garáže, ve kterých může být ukryta technika, která jinak stála venku. Práce vyšly na 83 milionů korun a trvaly přes rok. Součástí garáží je také budova pro zasedání krizových štábů.

Nové garáže nahradily přístřešek, který zůstal v areálu po armádě. Nové zázemí poskytlo úkryt speciální technice a referentským vozům. „Dříve tyto vozy stály venku, pršelo na ně, sněžilo. Garáže jsme opravdu nutně potřebovali, technika musí být akceschopná. To znamená, že musí být napojena na tlakovém vzduchu, na nabíjení a musí stát v teple. To teď díky novým garážím je,“ řekl ředitel jihočeských hasičů Lubomír Bureš.

Stavba nové budovy začala v červenci 2019 a dokončena byla letos v září. Práce vyšly na 83 milionů korun. Kromě garáží byla postavena také nová budova, ve které budou zasedat krizové štáby. Podle jihočeského ředitele jde o poslední rozsáhlou výstavbu, která se v areálu uskutečnila. „V rámci zpracované studie tohoto areálu jsem ho řekněme uzavřeli, takže tady není dál co budovat. Samozřejmě investovat tady ale vždy bude co,“ řekl.

Ve výjezdové garáži je 17 nových stání pro vyprošťovací automobil, automobilový jeřáb či kompletní kontejnerový systém včetně nosičů kontejneru. Zázemí pro svoji výjezdovou techniku dostala také jedna ze specializovaných skupin hasičů ­– potápěči. V garáži pro „menší“ techniku je 20 nových stání pro velitelské a referentské vozy.

Slavnostního otevření se zúčastnila a bývalá hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská, která si spolupráci s hasiči pochvalovala. „Říká se, že za záda si vždy pustíte jen toho nejspolehlivějšího přítele. Já jsem s hasiči za zády absolvovala povodně a vlastně obě části koronavirové krize a musím říct, že to je opravdu ten nejspolehlivější přítel nás všech,“ řekla.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky hasiči, jižní Čechy, Jihočeský kraj, garáž, technika, Ivana Stráská, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Techniku mohou hasiči konečně ukrýt v nových garážích. Stavba vyšla na 83 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.