Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Za loňský ročník Vltava žije vrátí pořadatelská firma městu 300 tisíc

Spor města a eventové agentury Art4promotion se blíží konci. Zastupitelstvo dnes na svém jednání odsouhlasilo, že agentura městu vrátí část dotace, kterou dostala na akci Vltava žije. Důvodem sporu bylo podle města nedodržení smlouvy, podle které se akce měla konat dva dny, ale nakonec byla jen jednodenní. Podle agentury nešlo o zkrácení, ale o úpravu konceptu.

„Akce měla být dvoudenní, to ale nebyla, tak jsme požádali o vrácení 400 tisíc korun, které firma Art4Promotion od města dostala. Místo společnosti na žádost reagoval její právní zástupce, který oznámil, že firma nehodlá nic vracet. Proto jsme si také najali právního zástupce. A od té doby to bylo v rukou právníků,“ popsal spor primátor Jiří Svoboda.

Ti se podle primátora nakonec dohodli na tom, že firma městu vrátí 300 tisíc korun. „Ze strany města i agentury je shoda na tom, že se situace vyřeší takto a nebude se to řešit skrz soud,“ dodal primátor.

Agentura přitom původně navrhovala vrácení částky, která byla o sto tisíc menší. „My jsme si vědomi formálního nedostatku, a to, že jsme úpravu programu festivalu neřešili změnou smlouvy, ale pouze oznámením na patřičná místa. Považovali jsme to, i vzhledem k absenci námitek ze strany města, za dostačující a nikdy by nás nenapadlo, že se to stane důvodem pro navrácení části dotace. Přístup města nás mrzí a je to velice smutné, že se k dané věci staví tak, jak se staví,“ řekl jednatel společnosti Rudolf Střítecký.

O projekt je zájem v Mexiku

Agentura bude podle dohody městu částku splácet v měsíčních splátkách. Paradoxem podle Stříteckého je, že musí vracet peníze za jeden z nejúspěšnějších ročníků. „Potvrzuje to i fakt, že show získala ocenění České eventové asociace, a také jsme právě absolvovali jednání v Monterrey a Vltava žije se show Man on the Moon by se měla stát hlavním programem jednoho z nejprestižnějších a největších festivalů v Mexiku… Je smutné, že úřad pro kulturu v Českých Budějovicích šlape po projektu, který získává odborná ocenění a je o něj zájem v zahraničí. Tímto postojem nám současné vedení odboru kultury dává jasně najevo, že projekt Vltava žije v Budějovicích nechce,“ uzavřel Střítecký.

Spor o parkování

Nejde přitom o jediný spor, který agentura s městem má. Na konci února řešila problém ohledně naúčtování poplatku za parkování na náměstí v době konání adventních trhů. Město po Art4promotion požadovalo zaplatit 300 tisíc korun.

Čtete také:

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Art4promotion

Štítky Vltava žije, Art4promotion, České Budějovice, spor, Vltava, primátor, projekt, Jiří Svoboda, Mexiko, Monterrey

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za loňský ročník Vltava žije vrátí pořadatelská firma městu 300 tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.