Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Největší jihočeský vánoční strom bude patrně opět v Temelíně

Neobvyklý pohled čeká na lidi, kteří budou o čtvrtém adventním víkendu projíždět kolem Jaderné elektrárny Temelín. Energetici totiž na jednu z chladicích věží promítnou desítky metrů vysoký vánoční stromek. Jihočeský Temelín bude jednou ze tří elektráren Skupiny ČEZ, které budou takto svátečně osvětleny.

Sice ne živý, za to pěkně velký bude vánoční stromek v Jaderné elektrárně Temelín. Ta po roce opět zopakuje speciální projekci na jednu ze svých chladicích věží. „Stromek by měl mít přibližně 150 metrů a měl by být vidět poměrně z velké dálky. ČEZ ho na chladicí věž temelínské elektrárny promítne o čtvrtém adventním víkendu, tedy 19. a 20. prosince," popsal mluvčí Temelína Marek Sviták.

Speciální projekce začne po 17. hodině a potrvá přes celou noc až do rána. I když promítání nebude spojeno s žádnou doprovodnou akcí, lidé by měli být maximálně opatrní a soustředit se při jízdě i případném pohybu podél komunikací. Stromek budou moci řidiči jedoucí kolem elektrárny krátce vidět už v pátek, kdy bude probíhat technická zkouška.

Jihočeský Temelín bude jednou ze tří elektráren Skupiny ČEZ, které budou takto svátečně osvětleny. Speciální projekce promítne vánoční stromek také na chladicí věže u jaderné elektrárny Dukovany a tepelné elektrárny Ledvice. Ve všech případech se netradiční videomapping uskuteční ve dnech 19. až 20. prosince.

Akce je součástí vánoční kampaně Skupiny ČEZ „Rozsvítili jsme vánoční stromy po celé zemi“. Světýlka na stromech se s podporou ČEZ rozsvítila ve více než třech stovkách měst a obcí. V jižních Čechách to pak bylo ve 33 obcích.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky Vánoce, strom, Temelín, vánoční stromek, Jaderná elektrárna Temelín, ČEZ, elektrárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší jihočeský vánoční strom bude patrně opět v Temelíně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.