Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Lyžařské areály na jihu Čech praskaly ve švech. Na Lipno vyrazily tisíce lidí

Návštěvnost jihočeských lyžařských středisek byla dnes vyšší než obvykle. Na Lipně, které do odpoledních hodin navštívilo asi 2000 lyžařů, se po ránu dokonce tvořily fronty. Díky tomu, že byly v provozu čtyři lanovky, se ale mohli návštěvníci brzy rozptýlit po celém areálu. Návštěvnosti přálo i slunečné počasí a dobré sněhové podmínky. Vyšší návštěvnost mělo i středisko Kvilda. Od neděle budou lyžařské vleky z nařízení vlády kvůli koronaviru stát. Zatím opatření platí do 10. ledna.

Lipno nabízí asi 5,5 kilometru sjezdovek. Leží na nich asi 45 centimetrů sněhu, většinou technického. Během odpoledne vyrazily na sjezdovky zhruba dva tisíce lyžařů. „Na návštěvnosti bylo dnes opravdu vidět, že chtějí lidé lyžovat a hýbat se na čerstvém vzduchu a užívat si, dokud to jde. Je nám líto, že od neděle už to nepůjde," řekla Kneiflová.

Podobná situace byla i na jiných místech na jihu Čech. „Prodaných lístků máme 400, což je na nás opravdu extrémní účast," řekl provozní areálu Kvilda Richard Jirouš. Lyžaři zde měli k dispozici především technický sníh. Zasněžovat se bude na Kvildě i v další dny.

Podobné podmínky jako Lipno nabízí i areál Zadov. Na asi pěti kilometrech upravených tratí bude i večerní lyžování od 18:00 do 21:00.

Od zítra musí lyžařské vleky stát. Nařízení je součástí zpřísněných opatření v boji proti šíření nového typu koronaviru, která odpovídají nejvyššímu pátému stupni protiepidemického systému PES. Lyžařské areály mohly otevřít 18. prosince.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Skiareál Lipno

Štítky Jihočeský kraj, lyžování, sjezdovky, Vodní nádrž Lipno, lyžařské středisko, Česko, Kvilda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály na jihu Čech praskaly ve švech. Na Lipno vyrazily tisíce lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.