Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na nové podobě náměstí u Juvelu bude pracovat pět ateliérů. Regenerace vyjde na 24 milionů

Celkem pět ateliérů bude osloveno městem, aby pracovaly na budoucí nové podobě lokálního centra u Juvelu. Město se totiž už před časem rozhodlo, že chce tuto část města zrekonstruovat. Připraveno je na to 24 milionů korun.

K vytvoření architektonicko – urbanistického návrhu chce město oslovit pět ateliérů. „Chceme získat celkové řešení, které bude zohledňovat třeba i hlediska bezpečnosti dopravy, zejména chodců, dopravní vztahy související s organizací dopravy v předměstí a zásobováním přilehlých provozoven, trasy cyklistů s napojením na stávající stezky. Bude také nutné prověřit a navrhnout úpravu povrchů všech venkovních ploch, doplnění mobiliáře, technických sítí včetně zeleně,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec.

Město se už před časem ptalo občanů, co přesně by daná lokalita potřebovala vylepšit. Nejvíce lidé, kteří se do dotazníku zapojili, volali právě po opravě chodníků, vysázení nových stromů a zeleně, vodních prvcích, odpadkových koších nebo po napojení na cyklostezku. Všechny vyslovené podněty se později staly podkladem pro projektovou dokumentaci. 

Město nyní vypsalo veřejnou zakázku, ze které by měl vyjít architektonický návrh lokality. Na regeneraci je podle radnice vyčleněno 24 milionů korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto c-budejovice

Štítky regenerace, obnova, Juvel, České Budějovice, ateliér, Ivo Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na nové podobě náměstí u Juvelu bude pracovat pět ateliérů. Regenerace vyjde na 24 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.