Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Budějckej podcast uzavírá svou první sezonu

PR článek

Na podzim začali natáčet Budějckej podcast, teď mají na kontě jedenáct epizod a dva bonusové díly. Projekt destinační společnosti Českobudějovicko-Hlubocko pomyslně uzavírá svou první sezonu a má důvod k oslavě. Podcast si našel řadu posluchačů, a proto bude v novém roce pokračovat.

„Začínali jsme v říjnu s myšlenkou, že to celé zvládneme s jedním mikrofonem a kamerou. Pak si prvních pár epizod poslechl kamarád zvukař a už to jelo,“ popisuje první kroky marketingový manažer destinační společnosti Českobudějovicko-Hlubocko Vojen Smíšek. „Dostali jsme vynadáno za zvukovou kvalitu a jasné instrukce, jak dál. Teď natáčíme každého zvlášť na klopový mikrofon a u některých epizod jsme měli i tři kamery kvůli prostřihům. Na kvalitě je to znát, potvrzují nám to posluchači,“ dodává Smíšek.

Budějckej podcast produkuje tým destinační společnosti. Tento populární zvukový formát zvolili záměrně, aby oslovili posluchače a nalákali je do jižních Čech. „Zveme si hosty a mluvíme o tématech, která mohou přinést návštěvníkům inspiraci, jak strávit na Budějovicku třeba prodloužený víkend, nebo klidně týdenní dovolenou. Témata jsou ale zajímavá i pro místní,“ říká Vojen Smíšek. Během tohoto roku vyšlo celkem jedenáct epizod s hosty, jeden úvodní díl s tvůrci pořadu a také dva bonusy. V jednom z nich mohli posluchači najít třeba inspiraci na vánoční dárky přímo z Budějovicka. „V novém roce bude podcast pokračovat. Už máme předtočený jeden díl a také řadu námětů na zajímavé hosty,“ potvrzuje Smíšek.

Podcast vychází jako audio verze pravidelně každou středu v podcastových aplikacích, ale také jako video na YouTube kanálu Jižní Čechy. Mezi hosty se už objevil například kastelán zámku Hluboká Martin Slaba, ředitel Alšovy jihočeské galerie Aleš Seifert nebo budějovický architekt Martin Krupauer, který stojí za rozvojovou studií Českých Budějovic Město a voda. Hosty u mikrofonu zpovídá kromě Smíška také produktový manažer destinace Tomáš Polanský, budějovická fotografka Zuzana Reifová nebo instagramerka, která na sociálních sítích vystupuje jako Budějčanda, a jejíž identita zůstává stále skryta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Budějckej podcast, sezona, slavnost, Jihočeský kraj, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, nový rok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Přeslička

Nejlepší <a href="https://poslouchejto.cz/"> České podcasty </a> na <a href="https://poslouchejto.cz/"> Poslouchejto.cz </a>.

Neděle, 24. ledna 2021, 14:28Odpovědět

Budějckej podcast uzavírá svou první sezonu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.