Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město mění pravidla pro přidělování bytů. Ruší pořadník žádostí

Od nového roku mění radnice pravidla, kterými byly dosud přenechávány do nájmu byty v majetku města. Žádosti o přidělení bytu se nově budou podávat až poté, co bude konkrétní byt uvolněn. Ruší se tedy aktuální pořadník, který město mělo. Důvodem je podle jednatele Správy domů potřeba reagovat rychleji na jednotlivé případy žadatelů.

Město vlastní celkem 1800 bytů, které jsou určeny k nájemnímu bydlení. Byty rozděluje do několika kategorií, které mají specifické podmínky pro přenechání do nájmu žadatelům. Od nového roku se město rozhodlo změnit pravidla, na základě kterých jsou byty pronajímány.  

„Zásadní změnou je zrušení takzvaného pořadníků žádostí o byt. Žádosti o přidělení konkrétního bytu se budou podávat až po jeho uvolnění. Zároveň je upravena typologie bytů, podmínek pro podání žádostí, činnost bytové komise a odborného konzilia,“ říká náměstek primátora Tomáš Bouzek.

Počet žadatelů v pořadníku město postupně snižovalo, před zrušením celého seznamu byly podle radnice všechny žádosti vypořádány. Město tak od nového roku začne s „čistým štítem“.

Nová pravidla podle ředitele Správy domů Petra Šindeláře umožňuji, aby se byty přidělovaly podle aktuální situace žadatelů. „Těch méně šťastných životních příběhů je hodně a my potřebujeme reagovat rychle. Jsou případy, kdy soužití lidí už není možné a hrozí naplnění katastrofického scénáře či na ně dopadne sociální a finanční tíseň, nebo jsou v nebezpečí jejich děti,“ vysvětluje Šindelář.

Kontaktní místo pro bydlení

I z těchto důvodů se město rozhodlo vytvořit speciální Kontaktní místo pro bydlení, které by mělo sloužit občanům k řešení problémům s bydlením. „Sídlit bude v Čéčově ulici č. 4 v sídle Správy domů. Otevřeno bude vždy v pondělí od 8 do 12 hodin a ve středu od 12:30 do 15:30 hodin," dodala mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky České Budějovice, byty, městské byty, nový rok, bydlení, Petr Šindelář, Tomáš Bouzek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město mění pravidla pro přidělování bytů. Ruší pořadník žádostí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.