Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Kvildě naměřili ráno minus 25,9 stupně. Jde o nejsilnější mráz letošní zimy

Minus 25 stupňů Celsia. Takové hodnoty dnes zaznamenali meteorologové na Šumavě. Nejnižší hodnota byla naměřena na stanici Perla u Kvildy na Prachaticku, a to -25,9 stupně Celsia. Podle meteorologů jde zatím i nejsilnější mráz současné zimy.

Podobnou hodnotu jako na Kvildě zaznamenala dnes další šumavská stanice na Rokytské slati, kde bylo minus 25,3 stupně Celsia. Výrazně mrzlo také v Novohradských horách. V Pohoří na Šumavě na Českokrumlovsku dnes teploměr ukázal minus 24,9 stupně Celsia.

„V nižších polohách už takové hodnoty nebyly. Ale v celém kraji bylo všude minimálně minus pět stupňů Celsia," řekl Josef Slavík z českobudějovického hydrometeorologického ústavu. Dodal, že silné mrazy mohou být i v úterý. „Pokud bude při východu slunce jasno, dají se očekávat podobné a někde i nižší teploty než dnes," uvedl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Šumava, teplota, meteorologové, mráz, zima, Kvilda, stupeň Celsia, okres Prachatice, Josef Slavík, okres Český Krumlov, Novohradské hory, Rokytská slať

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Kvildě naměřili ráno minus 25,9 stupně. Jde o nejsilnější mráz letošní zimy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.