Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Oprava otáčivého hlediště má být hotová do dubna. Práce brzdí počasí

Ještě v dubnu letošního roku má být hotová oprava otáčivého hlediště v Českém Krumlově. Práce by měly skončit tak, aby se Jihočeské divadlo stihlo připravit na letošní sezonu. Práce aktuálně podle města brzdí jen počasí.

V červnu to bude rok, co se na otáčivém hledišti začaly odstrojovat divácké sedačky a točna se připravovala na rekonstrukci. Nyní už se provádí omítky a čeká se na lepší počasí, které dovolí dokončení stavebních elektroinstalací, provedení stěrek povrchu točny a instalaci kotvení sedaček. 

„Očekávaná je dodávka a instalace kroužkového sběrače. To je velmi důležité elektromechanické zařízení, které umožňuje neomezené otáčení točny kolem tzv. královské hřídele. Proměna se dotkne i stávajícího zvukového vybavení, které přinese digitální reprodukci zvuku. Zásadnější však bude přenesení pracoviště zvukařů z prostoru Bellarie přímo do velína na točně,“ přiblížil záměry a průběh rekonstrukce první náměstek primátora Juraj Thoma (HOPB).

Vše by mělo být hotové do dubna letošního roku tak, aby se Jihočeské divadlo mohlo začít připravovat na letní sezonu. Tu loňskou muselo po dohodě s městem zrušit. 

Rekonstrukce otáčivého hlediště v Českém Krumlově bude levnější

Rekonstrukce otáčivého hlediště v Českém Krumlově bude nakonec podle všeho levnější, než se původně počítalo. Po ukončení průzkumných a projektových prací se ukázalo, že koroze nedosahuje takové hloubky, aby bylo nutné měnit některé statické nebo...

O vstupenky je podle města už nyní zájem. „V současnosti je prodáno již 24 000 vstupenek a dalších 7 400 vstupenek rezervováno. Doufám, že se návštěvností dostaneme brzo na „před-covidovou“ sezónu roku 2019, kdy na představení přišlo téměř 58 000 diváků,“ uvedl náměstek Thoma.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Otáčivé hlediště Český Krumlov

Štítky Otáčivé hlediště, divadlo, Český Krumlov, rekonstrukce, hlediště, Jihočeské divadlo, vstupenka, Juraj Thoma, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava otáčivého hlediště má být hotová do dubna. Práce brzdí počasí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.