Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Naučná stezka Olšina je kvůli počasí silně podmáčená. Výlet by si měli lidé rozmyslet, radí Vojenské lesy a statky

Jen málo míst v kraji bylo v loňském roce navštěvováno tolik, jako Naučná stezka Olšina na Českokrumlovsku. Výlet na více než sedmikilometrovou trasu šumavskými mokřady by si ale lidé měli v následujících dnech rozmyslet. Trasa je totiž kvůli tání sněhu a deštivému počasí velmi silně podmáčená.

Naučnou stezku najdou lidé na Českokrumlovsku u rybníku Olšina. Jde o více než sedm kilometrů dlouhou trasu šumavskými mokřady, rašeliništi a přilehlými biotopy. Velká část vede po povalových chodnících, některé úseky musí ale lidé zdolat přírodním terénem. A bohužel to se v posledních dnech ukazuje jako velmi náročné.

„Víme, že výlety do přírody jsou v aktuální situaci jednou z mála dostupných volnočasových aktivit, a návštěvníky na naší naučné stezce kolem Olšiny vidíme opravdu rádi. Přesto by o nadcházejícím víkendu výpravu na tuto trasu měli návštěvníci velmi silně zvážit. Vlivem tání sněhu a deštivého počasí, jehož důsledkem je zvýšená hladina rybníku Olšina, je její trasa aktuálně místy opravdu velmi silně podmáčená,“ upozornil na aktuální situaci mluvčí Vojenských lesů a statků Jan Sotona.

Pokud se lidé i přesto rozhodnou, že na trasu vyrazí, měli by se podle Sotony na trek dobře vybavit. Zvolit by měli vysokou terénní obuv a vhodné nepromokavé oblečení. Cesta v těchto dnech rozhodně není vhodná pro rodiny s kočárky.

V jakém stavu se stezka nachází mohou lidé sledovat na webových stránkách nebo Facebooku. Na přístupových cestách navíc najdou semafor, který ukazuje doporučení ohledně aktuálních podmínek na trase.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Naučná stezka Olšina, Olšina, výlet, trasa, naučná stezka, okres Český Krumlov, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naučná stezka Olšina je kvůli počasí silně podmáčená. Výlet by si měli lidé rozmyslet, radí Vojenské lesy a statky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.