Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na příjezd sanitky malá Elenka čekat nechtěla. S porodem pomohla rodičům dispečerka záchranářů

Tak moc se těšila na svět, že nepočkala ani na příjezd záchranářů. S takovým příběhem se včera narodila malá Elenka ze Strakonicka, s jejímž porodem pomáhala mamince a tatínkovi po telefonu dispečerka zdravotnické záchranné služby. Maminka i miminko jsou v pořádku a byly převezeny na gynekologicko-porodnické oddělení.

Informaci o počínajícím porodu přijali zdravotničtí záchranáři ve čtvrtek krátce po poledni. „Na místo byla okamžitě vyslána sanitka, ale již během hovoru začínalo být zřejmé, že holčička na záchranáře nepočká. Operátorka tedy přistoupila k instruování volajícího tatínka a po telefonu s ním celý porod odvedla, včetně základního ošetření novorozence,“ popsala mluvčí zdravotníků Zuzana Fajtlová.

Chvíli poté, co přišla malá Elenka na svět, přijeli na místo záchranáři, a miminko i maminku si převzali do péče. Obě byly převezeny na gynekologicko-porodnické oddělení strakonické nemocnice. „Obě jsou v pořádku,“ dodala mluvčí.

Dodala, že operátoři tísňové linky 155 jsou zdravotničtí pracovníci, kteří jsou vzděláni a pravidelně proškolováni nejen v poskytování první pomoci či resuscitaci vedené po telefonu, ale také v odvedení porodu a ošetření novorozence. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zdravotnická záchranná služba

Štítky porod, zdravotníci, záchranáři, dispečink, okres Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na příjezd sanitky malá Elenka čekat nechtěla. S porodem pomohla rodičům dispečerka záchranářů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.