Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Každý pejsek jde vycvičit. Základem je pozitivní metoda, radost je pak společná, říkají trenérky Online psí školy

PR článek

Nabízí alternativu ke klasickým cvičákům. Alternativu, která funguje. Bez výjimek. Základem úspěchu jsou přitom pozitivní metody cvičení, které baví páníčky i jejich čtyřnohé miláčky, říkají trenérky ze známé Online psí školy. Jejich kurzy jsou přitom určeny pro pejsky všech věkových kategorií, plemen i velikostí.

„Každý pes se dá vychovat. Některý dříve, některý později, ale našimi pozitivními metodami je každý pejsek vycvičitelný,” začíná vyprávění zakladatelka Online psí školy Klára Groulíková.

Klára je zapálenou milovnicí pejsků, ostatně jako všichni z Online psí školy. „Jsme parta lidí, pro které je pes přítel a rodina jako kterýkoliv jiný člen rodiny. A právě proto vznikla Online psí škola –⁠ abychom se naučili jejich řeč, protože pejsci nám chtějí rozumět a vyhovět. Na nás lidech je už jen najít společnou cestu,” říká Klára.

Základem je vzájemné pochopení

Online psí škola oficiálně vznikla v roce 2015, její historie se však začala psát o trochu dříve. Před šesti lety si Klára Groulíková pořídila domů dvě malá štěňátka. „Bylo jasné, že je třeba začít je vychovávat, aby nám nepřerostla přes hlavu. Jako první jsem (asi jako většina lidí) zavítala na klasický cvičák, ale metody, které tam používali, se mi vůbec nezdály,” vypráví Klára.

Deset minut denně

Škubání vodítkem, vynucování poslušnosti bolestí. Klára odmítala přijmout zajeté způsoby, jak naučit psa základním povelům, a začala hledat alternativy. „Až jsem narazila na pozitivní metody, díky kterým se naše štěněcí slečny učily velmi rychle. Nesmírně je to bavilo a náš vztah jen zesílil,” popisuje cvičitelka. 

Výchova pejska podle Online psí školy je postavena na tom, aby pejsek velmi rychle chápal, co po něm cvičitel chce. „Pejska vzájemné pochopení baví a na cvičení se těší. Není to přitom nijak zvlášť časově náročné, nemusíte s pejskem drilovat několik hodin denně, ze začátku stačí i deset minut,” říká Klára.

Od knihy po kurzy

Lekce Online psí školy jsou neprodávanějšími kurzy na pozitivní výchovu psa v Česku i na Slovensku. V roce 2020 navíc škola rozšířila svou nabídku i do Polska

Kláru i její fenky cvičení opravdu bavilo a výsledky se dostavovaly prakticky ihned. „Uvědomila jsem si, že určitě existuje spousta lidí, kteří na začátkou tápou a přitom by si chtěli vychovat svého parťáka doma sami, bez cvičáku a nátlakových metod,” popisuje Klára. Začala proto psát blog, ze kterého nakonec vznikla celá elektronická kniha. 

„Lidé si však stále častěji žádali videa s popisem a návodem, jak na který povel. Začala jsem tedy natáčet a poté vytvořila celý online kurz,” dodává cvičitelka. E-book i kurzy slavily ohromný úspěch, Tým Online psí školy navíc posílily další skvělé trenérky: Veronika se svými psy Akimem a Merlinem a Zdeňka s fenkou Malinou.

Pro štěňátka i hafany v letech

Kurzy online psí školy jsou vhodné pro pejsky všech věkových kategorií, plemen i velikostí. „V kurzu Základní poslušnost pro štěňata najdete vše od přípravy na štěně ještě předtím, než si ho dovezete domů, až po celkovou výchovu pejska,” přibližuje Zdeňka.

„V kurzu Základní poslušnost pro pejsky starší půlroku vás zase povedeme krok za krokem, abyste si dokázali jednoduše vychovat psa sami z domova,” dodala Veronika. Kurz je určen pro pejsky od šestého měsíce, kteří potřebují vypilovat poslušnost nebo jsou výchovou zcela nepolíbení a je potřeba cvičit je od samotného základu.

Konec tahání a problémového chování

Mimo základní poslušnosti řeší kurzy Online psí školy i konkrétní problémy, se kterými se majitelé při soužití se čtyřnohými miláčky běžně setkávají. Vlajete při procházkách za pejskem, protože tahá za vodítko? Má váš pes problémy vyjít s ostatními pejsky nebo jinými zvířaty? Reaguje přehnaně na podněty okolí? 

„Netřeba zoufat, jde o běžné problémy, má to tak spousta psů. Všechno lze vyřešit, aniž byste použili hrozbu násilí či jinak ovlivnili váš vztah s pejskem,” vysvětluje trenérka Zdeňka.

Padesát triků? Žádný problém

Pro obzvláště hravé typy nebo pokročilejší pejskaře je určen kurz Psích triků s Veronikou. Veronika zde spolu se svými australskými ovčáky učí zajímavé kousky, například slalom mezi nohama, výskok do náruče nebo odraz o tělo psovoda. “Krásně se s pejskem zabavíte a ještě více prohloubíte váš vztah,” doplňuje Veronika.

Velký zájem je také o kurz Přivolávačské výzvy. „V tomto kurzu si vypilujete přivolání například od zvěře a celkovou poslušnost venku v rušném prostředí, což trápí sportu pejskařů,” vysvětluje Veronika.

Komunita pejskařů, trenérky vždy při ruce

Od svého založení pomohla Online psí škola více než osmi a půl tisícům pejskařů. Kolem školy se tak vytvořila početná komunita milovníků psů, kteří osvětu o pozitivních metodách výchovy šíří dál.

„Moc děkuju za úžasnou psí školu. Moje dvanáctiletá dcerka podle ní krásně a pozitivně zvládá výchovu svého štěňátka,” hodnotí například na stránkách Online psí školy Andrea Budková. „Úžasný až neuvěřitelný pokrok, přiběhne i od jiného pejska. Jsem ráda, že jsme do výcviku šli,” sděluje zase Adéla Šturmová na skupině, kde se to podobnými příběhy jen hemží.

Ve všech kurzech jsou přitom členům trenérky Online psí školy neustále k dispozici. „Většina problémů se dá řešit online, naše trenérky proto vždy rády pomůžou,” vysvětluje Klára. 

Podle ní není problém natočit video s pejskem a poslat ho trenérce, která už cvičitele navede tím správným směrem, protože z videa uvidí, kde a v čem přesně dělá chybu. „Je možné se spojit s trenérkou i telefonicky nebo osobně v případě potřeby,” dodává.

Klub pejskařů srdcem

Pro všechny pejskaře, kteří se chtějí neustále vzdělávat a být přitom v kontaktu s dalšími majiteli čtyřnohých miláčků, založila děvčata Klub pejskařů srdcem

„Každý měsíc zde přibývá nový hodnotný obsah, aktuálně je zde odborně popsaných přes šedesát (nejen) cvičitelských témat. Členové mají navíc k dispozici veterinární lékařku a výživovou poradkyni, které jsou připraveny kdykoliv pomoci. Členství v klubu přitom začíná na jednadvaceti korunách měsíčně,” upřesňuje Klára. „Rádi přivítáme nové tváře. Ať už lidské, nebo naše milované zvířecí,” uzavírá s úsměvem.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky online psí škola, výcvik, výchova, pes, kurzy, tahání, poslušnost, pozitivní metoda, rodina, Instagram, Adéla Šturmová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Každý pejsek jde vycvičit. Základem je pozitivní metoda, radost je pak společná, říkají trenérky Online psí školy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.