Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Českém Krumlově sídlí největší výrobce dřevěných kosmetických tužek na světě. Do špičkové výroby hledá nové kolegy

PR článek

Najdete ji v téměř každé dámské kabelce v Česku, nejméně jednou se s ní nejspíš setkala každá třetí žena na Zemi. Český Krumlov není jen místem, kam se sjíždí turisté ze všech koutů planety, jihočeské město se jim v obrovské míře vydává naproti. Místní závod Schwan Cosmetics CR je totiž největším a nejmodernějším producentem kosmetických tužek na světě.

Letos oslaví dvacáté výročí od založení. Příběh společnosti Schwan Cosmetics CR se v Českém Krumlově začal psát v roce 2001, tradice výroby dřevěných kosmetických tužek však sahá až do roku 1927.

Sto milionů za rok

Kosmetická tužka nechybí v základní výbavě téměř žádné ženy. A právě výroba dřevěné dekorativní kosmetiky je specialitou české pobočky německého koncernu. Schwan Cosmetics CR si během dvaceti let působení v jižních Čechách vybudovala působivé renomé. 

„Každý rok v našem českokrumlovském závodě vyrobíme přes 100 milionů kusů. Jsme v tomto oboru světovou jedničkou,” uvádí Karel Čáslava, PR Specialista Schwan Cosmetics CR.

Díky špičkovému zázemí, moderním technologiím a dlouholeté tradici pracují ve Schwan Cosmetics CR pro renomované kosmetické firmy jako tzv. private label výrobce. „Každá tužka, která opustí náš závod, má na sobě jiné logo. Naše výrobky najdete v téměř každé dámské kabelce, ale pod různými značkami,” vysvětluje Čáslava. 

„Přes devadesát procent všech dřevěných kosmetických tužek, které si můžete koupit v obchodech v České republice, pochází z našeho závodu,” dodává.

Průmysl 4.0 a hala za tři čtvrtě miliardy

Svou pozici na trhu se společnost chystá ještě posilovat. Před dvěma lety proto dokončili ve Schwanu stavbu nové výrobní haly za tři čtvrtě miliardy korun. Podle Čáslavy je její součástí nejmodernější vybavení, které kosmetický průmysl aktuálně zná.

„Při stavbě jsme již počítali s tím, že do praxe zavedeme některé prvky průmyslu 4.0. Ke slovu se tak u nás dostali roboti nebo umělá inteligence, která nám řídí mezisklad,” přibližuje Čáslava.

Oční stíny ve dřevě, kosmetika pod roušku

Modernizace závodu přináší i spoustu novinek, které se postupně dostávají ke koncovým zákazníkům „Poslední velkou novinkou, kterou se nám podařilo zavést do praxe, jsou pudrové oční stíny v dřevěné kosmetické tužce. Díky nové výrobní technologii jsme schopni zpracovávat kosmetickou hmotu způsobem, jak to ještě před pár lety bylo nemyslitelné,” vysvětluje Čáslava. 

Kromě toho rozjeli minulý rok také výrobu plastových kosmetických tužek a další zajímavé projekty prochází vývojem. Jedním z nich je například řada dekorativní kosmetiky, která je bezpečná a stálá i při nošení roušky, což v době koronaviru ocení ženy po celém světě.

Seřizovači srdečně vítání

Během rozšíření výroby nainstalovali během minulého roku do nové haly také linku na výrobu automatických kosmetických tužek R-Matic. Do konce roku jich pak v krumlovském závodě stačili vyrobit přes dva miliony kusů. 

Díky novým linkám a sofistikovanějším strojním zařízením potřebuje závod větší počet seřizovačů. „V této chvíli instalujeme druhou R-Matikovou linku, do výroby proto sháníme nové kolegy. Srdečně přivítáme především seřizovače a operátory,” uvedl personální ředitel Martin Toman.

Náborový příspěvek, třináctý a čtrnáctý plat, dárky k narozeninám

Případné zájemce o práci se kromě zajímavého mzdového ohodnocení mohou těšit i na náborový příspěvek a nadstandardní množství benefitů. „Nejatraktivnějším je samozřejmě třináctý a čtrnáctý plat. Zaměstnanci si také velmi cení týdne dovolené navíc, příplatku na dopravu, dotovaného stravování, příspěvku na důchodové připojištění a různých odměn, například za pracovní či životní jubileum,” doplnil Toman. 

Že je o zaměstnance ve Schwan Cosmetics CR dobře postaráno, potvrzuje i skutečnost, že se společnost v posledních letech pravidelně zařazuje mezi tři nejlepší zaměstnavatele jihočeského regionu. V roce 2018 navíc získala druhé místo v soutěži Best Business Award pro udržitelnost podnikání v regionu Dunaj-Vltava.

Jedinečné pracovní prostředí

Opravdu unikátní je krumlovský závod pracovním prostředím. Designově originální moderní zázemí dokonce zvítězilo v soutěži Kanceláře roku. „Velmi oblíbeným benefitem je kafeterie, kde si zaměstnanci mohou vybrat, jestli příspěvek od zaměstnavatele využijí na sport, relaxaci, sebevzdělávání nebo je utratí například v lékárně,” vyjmenovává Čáslava.

Největší světový výrobce dřevěné dekorativní kosmetiky má dveře otevřené nejen pro pracovníky se zkušenostmi, ale i čerstvé absolventy. „Práce je vhodná i pro absolventy středních škol. Všichni seřizovači se musí naučit na našich strojích, většina linek je totiž ušita na míru přímo pro naši výrobu,” vysvětluje Čáslava.

„Samozřejmě si ale vážíme i pracovníků se zkušenostmi. Operátory do výroby sháníme průběžně celý rok,  moc rádi je přivítáme v našich řadách,” uzavírá s úsměvem.

Mám zájem o práci ve Schwan Cosmetics CR

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Schwan Cosmetics CR, výroba, kosmetika, dřevěné kosmetické tužky, Český Krumlov, práce, nabídka, seřizovač, Česko, Země, Jihočeský kraj, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Českém Krumlově sídlí největší výrobce dřevěných kosmetických tužek na světě. Do špičkové výroby hledá nové kolegy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.