Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Restart cestovního ruchu musí proběhnout zevnitř

PR článek

Cestovní ruch čeká kvůli současné krizi obtížné období. Pro záchranu je potřeba udělat jeho restart, ten však musí proběhnout zevnitř. Zvyšovat kvalitu služeb a koordinovat spolupráci napříč územím se snaží destinační manažeři na Budějovicku. Připravili vzdělávací workshopy i sérii pracovních setkání.

Program vzdělávání je jedním z pilířů destinační společnosti Českobudějovicko - Hlubocko již od jejího vzniku v roce 2016. Teď však nabývá na důležitosti více než kdy jindy. „Současná situace v cestovním ruchu není růžová a v následujícím období bude vznikat větší tlak na kvalitu služeb a připravenost jejich poskytovatelů. Dlouhodobě se proto snažíme zvyšovat odbornost zaměstnanců v cestovním ruchu a tím zlepšovat úroveň kvality služeb v oblasti Budějovicka,” vysvětluje ředitel společnosti Českobudějovicko - Hlubocko Tomáš Polanský.

Destinační společnost připravila dvanáct vzdělávacích workshopů, které pokrývají různé oblasti. „Zaměřujeme se například na marketingové a manažerské dovednosti, trendy v poskytování služeb, nebo čistě praktické dovednosti, jako je efektivní úklid hotelových pokojů,” dodává Tomáš Polanský. Workshopy jsou zdarma a jsou určené především pro poskytovatele služeb z oblasti Budějovicka, Hlubocka a Vltavotýnska, které destinační společnost zaštiťuje. Přehled vzdělávacích workshopů je umístěn na webu společnosti www.cb-hl.cz.

Pracovní snídaně

Kromě vzdělávání společnost letos zavedla jednu novinku. S partnery a poskytovateli služeb se budou manažeři setkávat na pravidelných pracovních snídaních. „Je to pro nás možnost přímé komunikace s lidmi, kteří vytvářejí nabídku pro turisty v naší oblasti,” říká Polanský. „Musíme naslouchat jejich potřebám a koordinovat vzájemnou spolupráci a činnosti, abychom efektivně zlepšovali služby i prostředí Budějovicka. Jen tak můžeme zůstat konkurenceschopní v oblasti cestovního ruchu v rámci republiky i celé Evropy,” dodává Polanský.

Destinační společnost Českobudějovicko - Hlubocko je společně s Jihočeskou centrálou cestovního ruchu také dlouholetým spoluorganizátorem odborné konference cestovního ruchu Travelcon. Ta má opět za cíl podporu rozvoje cestovního ruchu v Česku a zvyšování odborné úrovně poskytovatelů služeb v turismu.

Loňský ročník byl z důvodu COVID-19 přesunut do online prostředí a zúčastnilo se ho více než 1600 posluchačů. Letošní konference proběhne 15. a 16. dubna opět v online podobě. Program a vstupenky naleznou zájemci na www.travelcon.cz

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky cestovní ruch, Českobudějovicko-Hlubocko, destinace, restart, okres České Budějovice, Evropa, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Restart cestovního ruchu musí proběhnout zevnitř  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.