Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zaskočila vás zima? Na asistenční služby se lidé mohou obracet častěji, než si myslí

PR článek

Zima letos ještě neřekla poslední slovo. Rozmary počasí mohou přinést lidem ještě mnoho nepříjemností. S následky typických projevů zimy se přitom každoročně potýkají hlavně motoristé ale i majitelé nemovitostí. Ti všichni přitom mnohdy zapomínají na možnost obrátit se v případě krize na pomoc asistenční služby pojišťovny. 

S vybitou baterku kvůli mrazu se setkala drtivá většina řidičů

Nízké venkovní teploty znamenají návrat jednoho z nejotravnějších motoristických problémů – vybité autobaterie. Mrazivé počasí totiž akumulátorům škodí, a tak se může stát častěji než kdy jindy, že nečekaně vypoví službu. „Podle našeho průzkumu se přesně s takovou situací setkalo 80 % českých řidičů, přitom více než polovina uvedla, že opakovaně,“ potvrzuje situaci mluvčí Generali České pojišťovny Jan Marek.

Ačkoliv nejde o fatální problém, obvykle každému motoristovi zkomplikuje situaci. O pomoc do pojišťovny přitom v takovou chvíli volá jen kolem pěti procent motoristů. Důvod? Zapomenou na asistenční služby ke svému autopojištění. U nových aut přitom nemusí být snadné nebo vůbec možné autobaterii z motorového nebo zavazadlového prostoru snadno vyndat nebo k ní připojit startovací kabely.

„Na tyto nepříjemné maličkosti naše autoasistence myslí. Již v základní variantě je tak možné obrátit se na asistenční službu, která na místo vyšle pomoc a zajistí řešení,“ krajský ředitel Generali České pojišťovny David Hrdlička.

Konec nekonečného vyhlížení pomoci

Zásah asistenčních služeb se přitom v posledních letech zásadně vylepšil. U Generali České pojišťovny má motorista možnost sledovat příjezd asistenčního vozidla v reálném časem na svém telefonu. Klienti v nouzi tak nemusí trávit hodiny vyhlížením asistenčního vozidla. Přesně ví, kdo a za jak dlouho za nimi přijede.. 

Podobně je možné pomoc asistenční služby využít i pro případy, kdy zamrznou zámky, ruční brzda nebo rozvody vzduchu. „Samozřejmostí je zásah i v okamžiku, kdy dojde k zamrznutí pohonných hmot,“ doplňuje Hrdlička.

Rozsah toho, co asistenční služby pro motoristy dokáží, se u každé pojišťovny a jejího pojištění liší. Generali tyto služby u aktuálních pojištění nabízí automaticky, pro jinou pojišťovnu to však platit nemusí. Vyplatí se tak mít v telefonu uložené číslo na asistenční službu, kde v případě potřeby upřesní, co za služby je možné čerpat a v jakém rozsahu. 

Mráz a domácí havárie? Nebojte se zavolat

Asistenční služby mohou lidé přitom využít i případě technických havárií, které se jim stanou v souvislosti s jejich byty nebo domy. I zde totiž dokáží zimní vrtochy napáchat celou řadu nepříjemností. 

Často jde o zamrzlé zámky, mrazem zablokované dveře nebo ty složitější – například zamrzlou vodou popraskané trubky. Specifikem jsou pak situace, kdy dojde k poruše zdroje tepla, jímž je domácnost vytápěna.

Pojišťovna doporučí prověřené řemeslníky

I v těchto případech lidé zapomínají, že jim pojišťovna může být díky asistenčních službám nápomocná. „Asistenční služby v takových situacích dokáží na místě rychle a efektivně odvrátit hrozbu toho nejhoršího. Lidé se na nás ale často obracejí i s žádostí o kontakt na prověřené firmy nebo řemeslníky,“ upřesňuje krajský ředitel. 

Asistence, které pojišťovny nabízejí v případě pojištění nemovitosti nebo domácnosti, pak mohou mít i nadstandardní rozsah. „Pokud si například v zimě zlomíte nohu a zůstanete imobilní, pomůže služba pojišťovny s dopravou do zdravotnického zařízení nebo se postará o pravidelný nákup či úklid sněhu,” uzavírá Hrdlička.

Ohodnoť článek

Foto pexels.com

Štítky pojištění, asistenční služba, Generali Česká pojišťovna, zima, Jan Marek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaskočila vás zima? Na asistenční služby se lidé mohou obracet častěji, než si myslí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.