Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kvůli opravě Jiráskova jezu muselo Povodí Vltavy snížit hladinu řek ve městě

Téměř prázdné koryto Vltavy a Malše. Takový pohled se naskytl na začátku týdne lidem, kteří procházeli centrem města. Povodí Vltavy totiž připravuje opravy na Jiráskově jezu, a proto bylo nutné hladiny obou řek snížit. Při té příležitosti se obě koryta vyčistí.

V noci z neděle na pondělí začalo Povodí Vltavy snižovat hladinu Vltavy a Malše v Českých Budějovicích. Důvodem jsou opravy, které podnik chystá na Jiráskově jezu. Hladina obou řek se snížila o tři a půl metru.

„Budou se natírat ocelové konstrukce. Jez má speciální ochranný nátěr, který už je poškozený a je třeba ho obnovit. Zároveň se na jezu opraví některé betonové konstrukce na jezu,“ uvedl mluvčí Povodí Vltavy Hugo Roldán.

Staveniště by se firmě, která bude na opravách pracovat, mělo předávat v příštím týdnu. Práce by podle zadávací dokumentace měly trvat nejdéle 570 dní a Povodí Vltavy za ně zaplatí necelých 23 milionů korun bez DPH.

Vyčištění koryt řek

Díky tomu, že se kvůli opravám musely hladiny Vltavy a Malše snížit, může je nechat Povodí Vltavy vyčistit. V centru města se tak kolem řek objevily hromady odpadků, které lidé do řeky naházeli. Vytahují se nákupní košíky, kola, pneumatiky, dopravní značky nebo například skateboardy. „To jsou takové běžné věci. překvapil mě asi jen trezor, který tam byl hozený. Byl ale prázdný,“ uvedl jeden z pracovníků. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Povodí Vltavy, Jiráskův jez, oprava, Vltava, Malše, Povodí Vltavy (státní podnik), České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli opravě Jiráskova jezu muselo Povodí Vltavy snížit hladinu řek ve městě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.