Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zájem o krizové mateřské školy je v Budějcích vyšší než loni

Zájem o umístění dětí do krizových mateřských škol v Českých Budějovicích je výrazně vyšší než při první vlně koronaviru loni na jaře. Magistrát kvůli tomu dnes zahájil provoz ve druhé školce. Vyčleněné mateřské školy mohou v těchto dnech využívat děti, jejichž rodiče pracují jako zdravotníci, hasiči nebo v sociální oblasti.

Kvůli vládnímu opatření jsou mateřské školy od 1. března zavřené. Výjimku mají ty, v nichž jsou děti rodičů, kteří pracují ve zmiňované infrastruktuře. V Českých Budějovicích byla otevřena školka v ulici E. Pittera. „Její kapacita se však blíží k možnému maximu, proto jsme se rozhodli, že otevřeme i mateřskou školu Železničářskou," uvedl náměstek primátora Viktor Vojtko.

Dodal, že zařízení v ulici E. Pittera využívá přibližně šest desítek dětí. Je určené především pro potřeby zdravotníků a zaměstnanců nemocnice. „Mateřskou školu Železničářskou pak chceme využít hlavně pro děti, jejichž rodiče pracují v dalších profesích integrovaného záchranného systému," uvedl Vojtko.

Kromě toho České Budějovice provozují základní školy Máj I. a Grünwaldova. „V těchto případech je však poptávka výrazně nižší než u mateřských škol," uvedl náměstek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pražská Drbna

Štítky České Budějovice, školky, děti, mateřská škola, Viktor Vojtko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o krizové mateřské školy je v Budějcích vyšší než loni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.