Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Správu a údržbu silnic povede žena. Do vedení zvolili krajští zastupitelé Andreu Jankovcovou

Krajští radní na svém včerejším zasedání zvolili nové vedení Správy a údržby silnic. Ředitelkou bude od 1. května Andrea Jankovcová, která nahradí Jana Štíchu. Ten v prosinci rezignoval, důvody svého odchodu nechtěl komentovat. Jankovcová se chce v první fázi zaměřit na investice.

Nové vedení Správy a údržby silnic začal Jihočeský kraj hledat poté, co v prosinci rezignoval ředitel Jan Štícha. Důvody svého odchodu nechtěl komentovat. „Prostě tak to je. Požádal jsem o uvolnění z funkce ke konci roku,“ komentoval před časem.

Kraj proto vypsal výběrové řízení a chtěl nového ředitele najít do prvního února. Z osmi přihlášených uchazečů ale nebyl nikdo vybrán. Do druhého kola se přihlásilo třináct uchazečů, z nichž byli čtyři pozvání k osobnímu pohovoru. „Komise jednomyslně doporučila Radě Jihočeského kraje ke jmenování do funkce ředitelky Správy a údržby silnic Jihočeského Andreu Jankovcovou,“ uvedl David Hocke z kanceláře hejtmana.

Jankovcová by měla podle radního pro dopravu Antonína Kráka (ČSSD) do funkce nastoupit k 1. květnu. „Důvod, proč nás zaujala, je, že pracovala ve vrcholných funkcích v dopravních společnostech, má dlouholetou praxi ve společnostech, které stavěly dopravní stavby nejen na území kraje, ale v celé republice. Dále má vynikající manažerské schopnosti,“ řekl Krák.

Do pozice ředitelky odchází Jankovcová z firmy Doprastav, dříve pracovala ve firmě Skanska nebo Stavby silnic a železnic. Působila také jako manažerka kvality u staveb dálnic D3, D4 i D11. V letech 1994 až 2006 pracovala u jihočeských silničářů jako vedoucí majetkové správy a vedoucí technicko-správního úseku u závodu Strakonice.

„Prostředí správy a údržby silnic mi není cizí, vím, do čeho jdu. Těch úkolů je tam hodně. V první řadě se budu chtít podrobně seznámit s věcmi, jak fungovaly. Vedle poznání prostředí beru prvotně jako prioritu seznámit se, v jakém stavu je plán investic na letošní rok, ať už financované z vlastních zdrojů nebo spolufinancované ze SFDI a integrovaného regionálního operačního programu. Jestli tam z dřívějška nevisí věci, které váznou, nejsou dořešené," řekla ČTK Jankovcová.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Správa a údržba silnic, ředitelka, zastupitelstvo, Jihočeský kraj, silnice, údržba, ČSSD, Skanska, Doprastav, Státní fond dopravní infrastruktury, Stavby silnic a železnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správu a údržbu silnic povede žena. Do vedení zvolili krajští zastupitelé Andreu Jankovcovou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.