Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na okraji Budějc začala výstavba rozsáhlého technologického parku

Developer VGP zahájil výstavbu nového technologického parku u jihočeské metropole. Areál vznikne na okraji města v komerční zóně Světlík. Na zhruba sedmatřiceti hektarovém pozemku vznikne areál s více než 126 tisíci metry čtvereční pronajímatelných ploch vhodných pro logistiku či lehkou výrobu. Areál by měl nabídnout několik stovek pracovních míst.

„Věříme, že náš nový park nabídne díky své skvělé dostupnosti do centra města vynikající lokalitu pro e-commerce a aktivity poslední míle. Vzhledem k blízkosti německých a rakouských hranic, které jsou vzdálené jen 80 a 40 kilometrů jízdy, je areál vhodný právě pro logistiku, ale i lehký průmysl,“ komentuje provozní ředitel VGP pro region střední a východní Evropy Matthias Sander.

V současné době probíhá výstavba inženýrských sítí a infrastruktury stejně jako revitalizace stávajícího rybníka, který se stane centrálním bodem nového parku. Dokončení technologického parku je naplánováno na třetí čtvrtletí letošního roku.

„Nový park nabízí prostory k pronájmu od 1 500 metru čtvereční, ale zároveň je příležitostí i pro vybudování velkého logistického centra, realizovaného na míru potřebám konkrétního zájemce. Výhodou je, že součástí areálu bude také odstavné parkoviště pro kamiony včetně zázemí pro řidiče, které vytvoříme po dohodě s městem,“ dodal Sander.

Společnost VGP neuvádí, kolik náklady na výstavbu parku činí. Podle Sandera však areál chce být energeticky efektivní. Bude například napojen na horkovod Teplárny České Budějovice, což sníží možné emise.

VGP vlastní a provozuje aktiva v 12 evropských zemích, a to jak přímo, tak prostřednictvím společných podniků. V současné době má v portfoliu 77 parků v celé Evropě.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VGP

Štítky ČR, stavby, doprava, průmysl, Č. Budějovice, stavba, České Budějovice, Střední a východní Evropa, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na okraji Budějc začala výstavba rozsáhlého technologického parku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.