Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čechy v sobotu zasáhne silný vítr. Hrozí pády stromů a škody na budovách

Většinu Čech zasáhne v sobotu silný vítr. Na jihu Čech bude místy dosahovat rychlosti až 65 kilometrů za hodinu. Na svém webu o tom informoval Český hydrometeorologický ústav.

Výstraha před silným větrem platí v sobotu od 7 do 22 hodin. Vítr má zasáhnout část Jihočeského kraje, a to Tábor, Milevsko, Týn nad Vltavou, Písek, Blatnou, Strakonice, Vodňany, Prachatice a Vimperk. 

Dosahovat by měl rychlosti až 65 kilometrů za hodinu. Podle meteorologů může vítr poškodit stromy, což by mohlo na některých místech zkomplikovat dopravu. Možné jsou podle ČHMÚ také menší škody na budovách. Lidem meteorologové doporučují, upevnit volně položené předměty venku, zabezpečit okna a dveře, dávat pozor při řízení a vyvarovat se horských túr.

Ohodnoť článek

Foto HZS

Štítky vítr, výstraha, meteorologové, Česko, vichřice, Český hydrometeorologický ústav, Jihočeský kraj, Tábor, Písek, Prachatice, Strakonice, Milevsko, Týn nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čechy v sobotu zasáhne silný vítr. Hrozí pády stromů a škody na budovách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.