Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

VŠTE vyhlásila unikátní soutěž

PR článek

Zvládnou lépe v průběhu jednoho měsíce zainvestovat fiktivních 200 tisíc korun studenti ekonomického oboru, nebo profesionál s pětadvaceti lety praxe? Otázka, na kterou by měla dát odpověď obchodní soutěž, kterou dnes vysoká škola pro své studenty vyhlásila. Takzvaný „trader contest“ nemá jasného favorita, studenti mohou využívat řadu nových postupů a neotřelých strategií.

Fiktivní peníze, možnost riskovat, ale pouze na reálných trzích a pomocí skutečné strategie. To jsou podmínky soutěže, která by měla dát odpověď na otázku, zda se při investování do akcií, dluhopisů, nebo finančních derivátů a kryptoměn víc osvědčí zkušenosti, nebo neotřelý přístup studentů. Ti budou soutěžit o to, kdo peníze lépe zhodnotí s jednatelem společnosti Grant Capital a zakladatelem dvou investičních fondů Pavlem Šťastným.

„Chtěl bych říct, že nezáleží na tom, kdo zvítězí, ale to bych trochu lhal. Fandím našim studentům, na rozdíl od dlouholetých profesionálů mají výhodu v tom, že nejsou svázáni zvykem, mohou přijít s úplně novými strategiemi. V každém případě je to ale jeden z příkladů toho, že maximálně propojujeme výuku s praxí a moc děkuji za ochotu druhé strany se této soutěže účastnit,“ vysvětluje rektor Vysoké školy technické a ekonomické Vojtěch Stehel

Právě nezávislí odborníci, nebo vysocí manažeři se výuky účastní velmi často. Jak v rámci přednášek, tak také seminářů přenáší do výuky nejen vlastní zkušenosti, ale i nejnovější trendy v oblasti techniky i ekonomiky.

„On-line výuka není jednoduchá pro studenty, ani pro akademické pracovníky. Chybí osobní kontakt, na druhou stranu nás ale posunula dál v oblasti videí, sdílení materiálů. A navíc hodně vyhovuje právě hostům, které nyní zveme do výuky z celé České republiky i zahraničí, což je praxe, kterou budeme dál posilovat,“ doplňuje ředitelka Ústavu znalectví a oceňování Veronika Machová, do jehož působnosti spadá výuka týkající se obchodování na finančních trzích.

Právě díky této praxi, přímo během výuky neobvyklá soutěž vznikla. Soupeř studentů Pavel Šťastný měl původně studentům objasnit zákulisí obchodů s akciemi a finančními deriváty, případně jim pomoci se seminární prací, která se na tuto oblast soustředí.

„Ve skutečnosti tato soutěž nemá favorita. Běžně s klienty investujeme trochu jinak, vždy musíme vyvažovat možný výnos s riziky, navíc měsíc je hodně neobvyklý horizont, ale chápu, že se musíme vejít do jednoho semestru. Každopádně mě samotného hodně zajímá, s čím studenti přijdou, jsou kreativní a věřím, že by to mohlo obohatit i nás,“ vysvětluje dlouholetý obchodník a analytik.

Zatímco on sám se chce soustředit především na některé typy burzovně obchodovaných fondů (ETF) a jen omezené využívání pákových mechanismů, studenti se silně orientují na obchody s Bitcoinem a dalšími kryptoměnami. Kromě znalostí z přednášek mohou plánované finanční operace konzultovat i s vyučujícími, samotná soutěž je i součástí semináře v rámci předmětu Finanční a kapitálové trhy. Soutěž končí 30. dubna. 

Ohodnoť článek

Štítky VŠTE, soutěž, fiktovní peníze, trh, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, strategie, GRANT CAPITAL a.s., Veronika Machová, Vojtěch Stehel, Česko, Bitcoin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VŠTE vyhlásila unikátní soutěž  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.