Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dnešní ráno bylo chladné, na Šumavě klesly teploty až na minus 18 stupňů

Dnešní ráno v Česku bylo mrazivé, s teplotami většinou od minus jednoho do minus pěti stupňů Celsia. Ojediněle bylo až sedm stupňů pod bodem mrazu. Na Šumavě teploty v noci klesly až k minus 18 stupňům, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Podle jeho předpovědi by se mělo na víkend přechodně oteplit.

Na šumavském Březníku a na stanici Kvilda-Perla rtuť dnes ráno klesla k minus 18 stupňům. Také v mrazové kotlině na Jizerce v Jizerských horách se teplota v noci dostala pod minus 16 stupňů Celsia.

Současné chladné noci dělají starosti hlavně sadařům, kteří se obávají, že je mráz připraví o část úrody. V sadech u Buchlovic na Uherskohradišťsku proto v noci na čtvrtek pálili ovocnáři ohně, aby před mrazem uchránili kvetoucí meruňky.

Dnešní nejvyšší denní teploty budou podle předpovědi ČHMÚ mezi deseti a 14 stupni Celsia, na horách kolem pěti. V noci na sobotu budou minima mezi nulou a plus čtyřmi stupni.

O víkendu se v Česku oteplí. Sobotní odpolední maxima se podle meteorologů dostanou k 18 stupňům, v neděli ještě o tři stupně výš. Na začátku nového pracovního týdne se opět citelně ochladí.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky počasí, Šumava, meteorologové, Český hydrometeorologický ústav, stupeň Celsia, Česko, Jizerské hory, Březník, okres Uherské Hradiště, Buchlovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnešní ráno bylo chladné, na Šumavě klesly teploty až na minus 18 stupňů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.