Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Památkáři otevřou zámeckou zahradu na jihočeské Kratochvíli

Památkáři otevřou o víkendu 17. a 18. dubna renesanční zahradu zámku Kratochvíle. Je to možné, protože vláda zmírnila koronavirová opatření. Lidé také mohou opět navštívit zahrady a parky zámků Český Krumlov, Hluboká nebo Třeboň. Zahrada na Kratochvíli je samostatný okruh uvnitř zámku, proto se tam platí vstupné 30 korun.

V zahradě na Kratochvíli je třeba dodržovat platná opatření. Patří k nim regulace počtu návštěvníků, povinné nošení respirátorů, dodržování dvoumetrových rozestupů nebo dezinfekce rukou ve všech vnitřních prostorách, jak uvedla mluvčí v tiskové zprávě. V dubnu mohou lidé do zahrady jen o víkendech, od 9:00. Vstupenky lze koupit v pokladně, poslední v 15:30. V květnu otevřou památkáři zahradu po celý týden kromě pondělí.

Návštěvníci se mohou vypravit i do dalších zámeckých parků v kraji. Zahrada v Českém Krumlově je otevřená denně od 8:00 do 17:00, dolní zahrada na zámku Hluboká každý den mezi 8:00 a 20:00. „Park, který budou až do konce května zdobit obří kraslice, je přístupný bez omezení. Parkem vede naučná, dva a půl kilometru dlouhá stezka s deseti zastaveními, která přiblíží zajímavosti z historie a současnosti zámeckého areálu i krajiny Hlubocka," uvedla mluvčí jihočeských památkářů Markéta Slabová.

Trasa je fyzicky nenáročná. Zámecký park v Třeboni se otevírá denně od 7:00 do 19:00. Parky na zámcích Červená Lhota a Dačice, stejně jako park v okolí Schwarzenberské hrobky v Domaníně, jsou přístupné bez omezení. Volně průchozí je i část areálu hradu Zvíkov.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zámek Kratochvíle

Štítky památky, Jihočeský kraj, zahrady, Kratochvíle, zahrada, památková péče, zámek, zámecký park, Český Krumlov, Třeboň, Zámek Hluboká

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Památkáři otevřou zámeckou zahradu na jihočeské Kratochvíli  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.