Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jak probíhá sčítání v Jihočeském kraji? Nejaktivnější jsou Minice na Písecku

Sčítání lidu probíhá v České republice od konce března. Od té doby obdržel Český statistický úřad přes 2,6 milionu elektronických sčítacích formulářů. V Jihočeském kraji je nejaktivnější obec Minice z okresu Písek.

„Sčítání běží přes dva týdny, sečtených máme více než 5 milionů osob. Všichni mají stále možnost využít elektronický formulář a sečíst celou domácnost, stejně jako pomoci se sečtením těm, kteří si na to sami netroufají. Od soboty bude navíc možnost sečíst se prostřednictvím listinného sčítacího formuláře,“ uvedla Eva Krumpová, první místopředsedkyně ČSÚ. 

Z údajů o počtu odeslaných elektronických sčítacích formulářů na 100 bytů za každou obec si lze udělat obrázek, jak to v kraji vypadá z hlediska zapojení jednotlivých obcí do sčítání. Mezi nejaktivnější obce v rámci Jihočeského kraje patří Minice, Záhoří (okres Jindřichův Hradec) a Roudné. Na opačné straně žebříčku pak je Záhoří (okres Tábor), Osek a Bořetín.

Sčítání 2021 probíhá do 11. května. Od 17. dubna začnou sčítací komisaři roznášet listinné formuláře do domácností, které se nesečetly online, a to v předem oznámených termínech. Z důvodu ochrany zdraví a s ohledem na současnou situaci s covid-19 budou komisaři předávat formuláře před domem. Ti, kdo se do té doby nesečtou, si tak budou moci vybrat, zda vyplní elektronický formulář či využijí jeho listinnou formu. ČSÚ doporučuje využívat elektronický formulář, neboť jeho vyplnění je snadné, rychlé a zcela bezkontaktní, z epidemického hlediska tak naprosto bezrizikové.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky sčítání, populace, Jihočeský kraj, Minice, Český statistický úřad, okres Písek, Česko, Písek, Záhoří, Jindřichův Hradec, Roudné, Osek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak probíhá sčítání v Jihočeském kraji? Nejaktivnější jsou Minice na Písecku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.