Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zrakolamy v Háječku. Nová výstava na hvězdárně ošálí smysly a rozvíří představivost

PR článek

Oblíbená venkovní galerie v Háječku u českobudějovické hvězdárny ožívá s novou výstavou, která je tentokrát tak trochu interaktivní. „Nevěřím svým očím! Z toho přechází zrak!“ I takové myšlenky možná napadnou zvídavé návštěvníky – a bude to bez nadsázky. Zrakoklamy jsou obrazce, které společně s lidskou fantazií vytváří působivé efekty.

Můžeme věřit svým očím? Co je realita a co klam? Výstava je nahlédnutím do světa neuvěřitelných optických iluzí a klamů a také toho, jak (ne)funguje lidský mozek. V mysli pozorovatelů se statické obrazy se začnou hýbat, vzniknou iluze prostorového 3D vidění či grafické paradoxy. Rozsáhlou sérii optických iluzí a klamů připravila Hvězdárna jako open-air výstavu pro všechny návštěvníky a kolemjdoucí v parku Háječek, kteří se rádi na chvíli nechají unést optickými kouzly a ošálí své smysly.

Hvězdárna a planetárium České Budějovice je jediná profesionální instituce v Jižních Čechách, zabývající se astronomickým výzkumem a seznamováním široké veřejnosti s astronomií a jí příbuznými vědami. Pobočka na Kleti patří ke světové špičce ve výzkumu planetek a komet. Zřizovatelem instituce je Jihočeský kraj.

Výstava s dlouhou řadou panelů sahajících od Malše až k Vltavě je až do konce letních prázdnin volně přístupná na plotě Hvězdárny a planetária České Budějovice. „Máme ohlasy z našich předchozích exteriérových výstav, že instalace láká neuvěřitelně široké spektrum zájemců,“ uvádí Jana Tichá, ředitelka hvězdárny. „Jsou to rodiny s dětmi, cyklisti, matky s kočárky, senioři na procházce, koloběžkáři či bruslaři, pejskaři, školky na vycházce, metaři, kolemjdoucí studenti atd. Věříme, že to tak bude i tentokrát,“ dodává. „Přijďte ošálit své smysly. Vstup zdarma a nonstop.“

Podívejte se na video upoutávku k výstavě ZDE.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky hvězdárna, planetárium, zrakolamy, výstava, Háječek, České Budějovice, Jihočeský kraj, Jana Tichá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zrakolamy v Háječku. Nová výstava na hvězdárně ošálí smysly a rozvíří představivost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.