Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Robotí invaze míří do Budějc. Czechitas spouští registrace na příměstské (nejen) IT tábory pro děti

PR článek

Hraní si s roboty, virtuální realita, plánování cest Ozobotů, základy programování ve Scratchi, logické rébusy i nauka o bezpečnosti. Takové budou letošní tábory s Czechitas. Ale není to jen o počítačích. Každý den bude probíhat venkovní aktivita v parku Stromovka nebo v okolí Jihočeského vědeckotechnického parku, kde budou mít děti s lektory zázemí.

„Uvědomujeme si, že za poslední rok byly děti u počítačů až přespříliš, ale o to víc nám tato doba ukázala, jak je důležité, abychom podporovali digitální gramotnost u malých i velkých. Chceme v dětech probudit touhu po technologiích, ale poučit je i o nástrahách, které na ně ve virtuálním prostředí mohou čekat. Také chceme, aby děti našly nové kamarády a dělaly aktivity i venku, protože víme, že jen o elektronice to v životě není,” říká vedoucí českobudějovické pobočky Czechitas Žaneta Kubová Andělová.

Loni byl na táboře také jedenáctiletý Ondra z Českých Budějovic. O tom, jak akce probíhá, se mladý programátor rozpovídal v tomto rozhovoru.

První tábor (12.-16. 7.) je určen především pro začátečníky. V průběhu týdne se děti naučí základům programování ve Scratchi, seznámí se s Ozoboty i Mikro:Bity, a nebudou chybět ani základy bezpečnosti na internetu. K tomu si každý den vyrazí zahrát venkovní hry do nedaleké Stromovky.

Druhý tábor (19.-23. 7.) je určen spíš pro pokročilejší děti, jako je třeba Ondra z podcastu. „Chtěli jsme nabídnout pokročilý tábor i dětem, které v minulosti základní tábor již navštívily a rády by se k nám znovu vrátily, ale i těm, které už nějaké základy mají. Budeme se více věnovat programování ve Scratchi, naučíme se základy HTML a CSS, vysvětlíme si pravidla pro bezpečnou komunikaci na internetu a nebudou chybět Mikro:Biti nebo Lego roboti,” dodává hlavní lektorka tábora Anna Michalovová.

Program pro děti bude připraven od 9 do 16 hodin, ale přijíždět mohou již o hodinu dříve a odjíždět o hodinu déle. Každý den dostanou děti svačiny a oběd.

Registrace na budějovické tábory je spuštěna, tak neváhejte a přihlaste své děti co nejdříve, umožníte jim tak poznat svět IT zábavnou a hravou formou. Přihlášky na tábory najdete na webových stránkách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky děti, tábor, Czechitas, České Budějovice, Stromovka, Jihočeský vědeckotechnický park, CSS, invaze, Lego

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Robotí invaze míří do Budějc. Czechitas spouští registrace na příměstské (nejen) IT tábory pro děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.