Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Masnu v Krajinské nahradí bistro. Přicházíme s konceptem, který tu postrádáme, říkají provozovatelé

Řeznictví v Krajinské ulici v Budějcích nahradí bistro. Dnes už opuštěné prostory pronajme město společnosti Ponorka, která v Budějcích provozuje například bar Žlutá ponorka nebo třeba Dance bar Paradox. Pokud vše půjde podle plánu, provozovatelé by rádi zahájili provoz v druhé polovině léta.

Pronájem prostor na adrese Krajinská 23 schválila na posledním zasedání rada města. „Původní nájemce se Správou domů svůj nájem řeznictví ukončil, a tak místo s dobrou adresou pravděpodobně začnou vyhledávat milovníci už hotového dobrého a kvalitního jídla,“ potvrdil náměstek primátora Tomáš Bouzek s tím, že otevření bistra budou předcházet stavební úpravy prostoru (TOP 09).

Bistro hodlají otevřít provozovatelé známého baru Žlutá ponorka. „Otevřít bistro v centru Českých Budějovic jsme plánovali už delší dobu, ale jak to tak bývá, všechno má svůj čas a zdá se, že bistro si ho našlo teď. Aktuálně máme zavřené všechny provozovny, máme tedy čas všemu se pečlivě věnovat a vše důkladně připravit,“ řekla redakci jedna z dvojice jednatelů společnosti Ponorka Lenka Poncarová.

Podle jejích slov by nové bistro mělo na českobudějovický gastro trh přinést koncept, který ve městě chybí. „Samozřejmě zde chceme zúročit naše know how a dlouholeté zkušenosti z podnikání v gastro oboru. Chceme být osobité bistro s příjemnou atmosférou, kam se budou klienti rádi vracet prioritně za nabídkou kvalitního jídla bez kompromisů, ať už si ho vychutnají přímo v provozovně, nebo si jej odnesou s sebou,“ shrnula. Jak sama popisuje, na své si přijdou milovníci masitých pokrmů, grilovaných kuřat a stejně, jako v Ponorce, lidé zaměřeni na kvalitu a požitkáři.

Nové bistro by se mělo otevřít v průběhu léta měšťanském domě s bohatou historií. Dům vznikl spojením dvou středověkých domů již před rokem 1547. Velká klasicistní úprava pak proběhla v roce 1803.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky České Budějovice, bistro, Lenka Poncarová, Krajinská, ponorka, Tomáš Bouzek, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Masnu v Krajinské nahradí bistro. Přicházíme s konceptem, který tu postrádáme, říkají provozovatelé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.