Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V noci může v Česku mrznout. Meteorologové vydali výstrahu

Během noci mohou zasáhnout Českou republiku mrazy. Informovali o tom meteorologové, kteří vydali výstrahu trvající až do úterního rána. Nejvíce škody může podle nich mráz napáchat na zelenině, kvetoucích stromech nebo vinné révě.

Výstrahu před mrazem vydali meteorologové dnes dopoledne, a platí od noci z pátka na sobotu až do úterního rána pro celou Českou republiku. „Mráz může poškodit vegetaci, zejména zeleninu, vinnou révu a kvetoucí ovocné stromy. V místech se zvětšenou oblačností nebudou přízemní mrazíky tak četné,“ uvedli meteorologové.

Lidé by měli zeleninu a nízké rostliny zakrýt před mrazem netkanou textilií, kterou by měli nechat na rostlinách až do úplného odeznění mrazů. Na stromy by měli použít ochranné přípravky proti promrznutí. 

Teploty by se v nocích na sobotu a neděli měly pohybovat mezi plus dvěma a minus dvěma stupni. Další noci by se mělo ještě více ochladit, a to až na minus čtyři stupně. Přes den naopak teploty stoupnou na 10 až 14 stupňů. V úterý by mohla rtuť teploměru vystoupat až na 16 stupňů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky výstraha, mráz, meteorologové, Česko, zelenina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V noci může v Česku mrznout. Meteorologové vydali výstrahu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.