Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Oprava Dobevského rybníka vyjde na 111 milionů korun

Třicetihektarový rybník Dobev na Písecku čeká oprava. Práce, které zajistí větší bezpečnost a navrácení protipovodňové funkce, vyjdou na zhruba 111 milionů korun. Část peněz pokryje ze svého rozpočtu kraj, zbytek by měla uhradit dotace z ministerstva zemědělství.

Dobevský rybník se nachází u stejnojmenné obce na Písecku. Rybník je zanesen nežádoucími sedimenty, hrazený bezpečnostní přeliv je v havarijním stavu a špatně jsou na tom také výpustě.

Rybník bude proto odbahněn a opraven. „Právě v rámci odbahnění bude z rybníka odvezeno 238 tisíc kubíků sedimentu. Následné zvýšení objemu vody bude mít pozitivní vliv na retenční schopnosti krajiny,“ uvedl náměstek hejtmana pro školství Pavel Klíma s tím, že kvůli zacílení projektu na Krajské školní hospodářství řeší tuto akci právě jeho odbor.

Celá akce vyjde na zhruba 111 milionů korun. Část peněz, přesně 22 milionů, zaplatí ze svého rozpočtu kraj. Zbytek by měla pokrýt dotace z ministerstva zemědělství.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jihočeský kraj

Štítky Dobev, rybník, oprava, Jihočeský kraj, okres Písek, Pavel Klíma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava Dobevského rybníka vyjde na 111 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.