Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budějcké očkovací centrum navštívila ministryně financí. Poté vyrazila na jednání na krajský úřad

Budějcké očkovací centrum dnes dopoledne navštívila ministryně financí Alena Schillerová. Po prohlídce odjela spolu s hejtmanem Martinem Kubou na krajský úřad, kde jí představil hospodaření kraje a další plány rozvoje regionu.

Do očkovacího centra na budějckém výstavišti dorazila ministryně financí Alena Schilerová (ANO) v pátek dopoledne. Cílem návštěvy bylo představení velkokapacitního centra, ve kterém se od konce ledna očkuje proti koronaviru. „Nechala jsem se centrem provést a vysvětlit si, jak zde vychytali nejrůznější provozní věci. Takovýto velkorysý prostor by se v nemocnicích těžko hledal. A v době, kdy je potřeba rychle proočkovat co nejvíce těch nejzranitelnějších, je myšlenka velkokapacitních center v každém okresním městě skvělá,“ řekla k návštěvě Schillerová.

Centrem ji provedl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). „Vysvětloval jsem paní ministryni, jak jsme na koncept přišli, jak jsme ho stavěli, jak má být prostorově uspořádán a v reálu představit, co to znamená. Chtěli jsme zároveň ukázat, jak využíváme desetimilionovou rezervu, kterou nám ministerstvo financí přispělo z krizové rezervy,“ uvedl Kuba.

Návštěva poté pokračovala na krajském úřadě, kde byl ministryni představen rozpočet Jihočeského kraje, a jak se do něj promítá aktuální krize. „Zároveň bych s ní chtěl probrat některé věci, které jsou v kraji k řešení. Jde například o pozemky, které má Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, a které by se daly využít pro výstavbu sociálních zařízení v Českých Budějovicích,“ doplnil jihočeský hejtman.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky očkovací centrum, OČKO, Alena Schillerová, Martin Kuba, Jihočeský kraj, ministr financí, krajský úřad, ANO 2011, ODS, Ministerstvo financí České republiky, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcké očkovací centrum navštívila ministryně financí. Poté vyrazila na jednání na krajský úřad  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.