Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Obřadní síň na krumlovském hřbitově prochází rekonstrukcí. Pohřby se proto konají jinde

Obřadní síň na hřbitově v Českém Krumlově prochází opravou. Hotovo by mělo být do 4. června. Pohřby se tak dočasně konají v náhradních prostorech. Obřadní síň proto v těchto dnech nahradí kaple sv. Martina v městském parku, kde lze mimo církevního obřadu uspořádat i civilní obřad. Dále je pak možné smuteční obřady uspořádat v obřadních síních ve Vyšším Brodě, v Horní Plané a v Českých Budějovicích.

„Součástí opravy jsou stavební úpravy prostoru obřadní síně včetně osazení nových vstupních dveří, instalace podhledů s integrovaným osvětlením a úpravy prostor v zázemí určených pro pozůstalé a personál. Rovněž se vybuduje nová nástupní rampa, která bude umožňovat bezbariérový přístup do obřadní síně,“ uvádí místostarosta Josef Hermann (KDU-ČSL).

Všechny opravy a úpravy smuteční síně a jejího zázemí jsou prvním krokem komplexních úprav areálu hřbitova a přijdou zhruba na dva miliony korun. Opravené prostory by měly podle vedení města sloužit svému účelu dalších zhruba pět až šest let, než se podaří vybudovat zcela novou obřadní síň. Ta by měla vycházet z již zpracované architektonické studie. V příštím roce by měly být hotovy další stupně projektové přípravy.

„Komplexní rekonstrukce areálu městského hřbitova je projektově připravena a již nám nic nebrání vybrat v soutěži dodavatele a vlastní práce zahájit ve druhé polovině roku. Rekonstrukci chceme dokončit v příštím roce,“ vysvětluje místostarosta. Podle něho je v plánu rekonstrukce cest a chodníků, vymění se rozvody vody a elektřiny, doplní se lavičky a odpadkové koše. Celkové náklady se budou pohybovat kolem čtyřiceti milionů korun.

„Jelikož se jedná o poměrně značnou částku a neexistuje žádný vhodný dotační titul na spolufinancování, požádali jsme o spolufinancování Jihočeský kraj z nově zřízeného Krajského investičního fondu,“ uzavírá místostarosta.

Ohodnoť článek

Foto město Český Krumlov

Štítky Český Krumlov, obřadní síň, rekonstrukce, hřbitov, České Budějovice, Vyšší Brod, Horní Planá, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obřadní síň na krumlovském hřbitově prochází rekonstrukcí. Pohřby se proto konají jinde  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.