Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Studie k parku 4 Dvory je hotová. Nová část nabídne větší skatepark, zeleň, ale i prostor pro sport a rekreaci

Park 4 Dvory je zase o kousek blíže svému „rozšíření“. Architekti Markéta a Petr Veličkovi a David Prudík, kteří na projektu pracují, představili studii, která je nezbytnou součástí k realizaci nové části parku. Podle Veličky by mohl být park příští rok na podzim hotový.

Park 4 Dvory vznikl na místě bývalého vojenského cvičiště a kasáren. Je umístěn mezi sídlišti Vltava a Máj, což jsou poměrně hustě obydlené části Budějc. Samotná realizace parku začala před osmi lety, kdy město vypsalo architektonickou soutěž na první etapu. Soutěž tehdy vyhrál Petr Velička ze studia M&P Architekti v konkurenci zhruba dvaceti návrhů. Přeměna zanedbaného prostoru v park trvala další dva roky.

Rozšíření skateparku, více stromů, nové prvky pro sport a rekreaci. To vše se objevuje v prvním náhledu nové části budějckého parku 4 Dvory. Před několika dny byla architekty z Ateliéru M&P Architekti představena studie, která je první nezbytnou součástí realizace nového parku. Na dokumentu pracovali od prosince minulého roku.

Na vizualizacích je vidět severozápadní část původního parku 4 Dvory. „V prostoru byly zakomponovány prvky, které vzešly z veřejné poptávky a veřejné ankety. Jsou tam umístěna workoutová hřiště, pump track, rozšířený skate park, prostor pro pétanque a nové bistro se sociálním zázemím. Jsou tam také volné trávníkové plochy, které jsou silnějšího rázu, aby se daly využívat pro pikniky a podobně. Zároveň je tam také prostor pro gril, který se bude dát pronajmout na různé oslavy a podobně,“ přibližuje architekt Petr Velička.

Nyní se bude pracovat na projektové přípravě a povoleních, což podle Veličky zabere zhruba tři čtvrtě roku. „Když to všechno půjde dobře, tak příští jaro by se mohlo začít teoreticky stavět. V realizaci není nic složitého, prvky, které jsou tam použity, budou přivezeny jako hotové výrobky. Nepůjde tedy o žádné stavby na místě. Díky tomu si myslím, že příští podzim by mohlo být hotovo,“ uvedl.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto lokalita4d.cz

Štítky Park 4 Dvory, studie, park, České Budějovice, Ateliér M&P Architekti, Petr Velička, sport, rekreace, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mir Tur

No přece v Budějcích.

Sobota, 8. května 2021, 08:02Odpovědět

Mir Tur

Výborný, už aby to rozšíření parku bylo hotové, a kdyby se v tom ještě pokračovalo dál, než to developeři zastaví dalšími kaufy, mohla by z toho území být druhá Stromovka. Také jsem vyplnil anketu, ale pro bytové domy a obchodní zóny jsem nehlasoval. Vždyť ten park by mohl být o pěkný kus větší a jestli tam postaví aspoň šesti patrovou bytovku, tak jsme s veškerou architektonickou snahou... však víte kde.

Sobota, 8. května 2021, 08:01Odpovědět

Studie k parku 4 Dvory je hotová. Nová část nabídne větší skatepark, zeleň, ale i prostor pro sport a rekreaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.