Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dvacet let na trhu a výborná pověst v oboru. Základem je kvalitní servis, zní z rodinné firmy IZOLCENTRUM Stavebniny Rožnov

PR článek

Začínal na konci devadesátých let s jednoduchou unimo buňkou, kde prodával izolační materiály. Po dvaadvaceti letech na trhu vede Jan Prüher prosperující rodinnou prodejnu se stavebninami. Z buňky do prostorného areálu se skladem, od izolace po kompletní sortiment stavebního materiálu, půjčovnu strojů a zahradní centrum k tomu. Klíč k úspěchu? Důraz na kvalitu produktu a zákaznického servisu.

Na konci devadesátých let si Jan Prüher otevřel první prodejnu, zabýval se především izolačními materiály a sídlo obchodu měl v malé unimobuňce. Ta mu však brzy přestala stačit, rozhodl se proto o přesun do většího. 

„Jak může člověk vidět na fotkách, hospodářské stavení, ve kterém dnes sídlíme, bylo v dezolátním stavu. Byla potřeba kompletní rekonstrukce,” popisuje dnes Jan Prüher náročný úkol, před který byl postaven. Nákladná rekonstrukce se vyplatila, na rožnovské adrese na náměstí bratří Čapků totiž sídlí IZOLCENTRUM dodnes.

Zchátralou hospodářskpou usedlost proměnili Prüherovi ve prosperující stavební centrum.

Kvalita na prvním místě

Oproti začátkům se přitom nezměnilo jen sídlo, ale i sortiment nabízeného zboží. „Od izolací jsme postupně přešli k širšímu portfoliu stavebních materiálů a dostali se až do aktuální situace, kdy naše nabídka čítá deset tisíc položek. Od kompletního sortimentu stavebnin přes zahradní centrum až po půjčovnu stavebních strojů," vysvětluje Prüher. „Nabalovalo se to přirozeně, lidé si to žádali,” usmívá se majitel. 

Základem úspěchu je podle Prühera důraz na kvalitu produktu i zákaznického servisu. „Není to jen o kvalitních materiálech za přijatelnou cenu. Je to o službě, o servisu a přístupu k zákazníkovi,” říká majitel. „Chceme, aby se vraceli lidé, ne jejich zakoupené věci,” dodává.

Z tohoto důvodu si v Rožnově také pečlivě vybírají dodavatele. Důkazem jejich zaměření na kvalitu je například největší nabídka nářadí značky Milwaukee v jižních Čechách. „Kdo se pohybuje ve stavebnictví, moc dobře ví, že Milwaukkee je Rolls-Royce mezi nářadím. Bezkonkurenční špička,” říká Jan Prüher mladší

Červená nástěnná tabule plná strojů od amerického výrobce přitom vítá zákazníka už od dveří. „Na skladě máme přes čtyři stovky různých produktů od Milwaukee,” doplňuje junior.

Poradna pro hobby stavaře, dlouhodobá spolupráce s profíky

Kvalitu tak hned při vstupu ocení značná část příchozích. Zákazníky rožnovských stavebnin jsou totiž jak lidé z ulice, tak řemeslníci i velké firmy. „Pro materiál nebo nářadí k nám jezdí jak velké stavební firmy, tak drobní řemeslníci,” vysvětluje dcera majitele Barbora Prüherová, která se ve společnosti stará o obchod a marketing.

Se stavaři navazují dlouhodobé spolupráce, začátečníkům zase rádi poradí. „Snažíme se vyjít zákazníkům co nejvíce vstříc. Poradit, nasměrovat, zajistit, aby byl spokojený a když bude potřebovat, zase se v budoucnu vrátil,” doplnil Jan Prüher mladší.

Zahradní centrum, půjčovna a klempířská dílna

Vedle stavebního materiálu nabízí IZOLCENTRUM také veškerý sortiment pro zahradu, provozuje půjčovnu strojů nebo klempířskou dílnu. „Zahrádkáři u nás najdou vše, co potřebují. Od nářadí až po substrát a kůru,” jmenuje Prüherová.

Půjčovna zase funguje pro jednotlivce i firmy, kteří sice potřebují stavební stroj či nářadí, ale není pro ně ekonomicky výhodné si zařízení kupovat. „V klempířské dílně máme zase k dispozici šesti metrovou ohýbačku, kterou jezdí využívat řemeslníci z celého okolí,” doplňuje majitel.

U nás nakoupíte vždy výhodně! ????

Zveřejnil(a) Izolcentrum-cb Stavebniny Rožnov dne Pátek 23. dubna 2021

Firma v dobrých rukou

Po dvaceti letech na trhu si je Jan Prüher dobře vědom, co je v podnikání opravdu důležité a co jsou méně podstatné provozní záležitosti. „Proto jsem opravdu upřímně rád, že fungujeme, jak fungujeme,” říká majitel. Často se totiž podle něj stává, že někdo celý život buduje podnik a pak ho prodá konkurenci, která firmu sloučí a její odkaz zanikne.

„Mám obrovskou radost, že se moje děti angažují a chtějí být součástí společnosti. Záleží jim na tom, co děláme. Mají k práci vztah,” svěřuje se majitel. „Už teď vím, že je firma v dobrých rukou,” uzavírá.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky izolcentrum, Rožnov, stavebniny, půjčovna strojů, zahradní centrum, stavební materiál, nářadí, řemeslo, Milwaukee, Rolls-Royce, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvacet let na trhu a výborná pověst v oboru. Základem je kvalitní servis, zní z rodinné firmy IZOLCENTRUM Stavebniny Rožnov  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.