Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hlubocké obří kraslice pomáhají malé Adélce z Bavorovic postavit se na vlastní nohy

PR článek

Když jde o dobrou věc, je možné protáhnout si Velikonoce až do konce května. Desítky obřích kraslic ještě můžete obejít, oběhnout či objet na kole v rámci charitativní akce Velikonoce na Hluboké. Její výtěžek pomáhá projektu Řetěz naděje, který střádá prostředky pro čtyřletou Adélku ze sousedních Bavorovic, která trpí rozštěpem páteře.

Až sedm set kilo vážící obří kraslice, pomalované v mnoha tvůrčích stylech profesionálními výtvarníky ale i dětmi ze základní školy a mnoha amatérskými umělci, už k Hluboké patří tradičně. „Je to akce, která snoubí rodinnou pohodu, sport a umění, ale především jde o myšlenku vzájemnosti a pomoci těm, kteří to potřebují nejvíc. A přitom si můžete naplno užít jara a krás Hluboké. Tohle myslím poutníci za obřími kraslicemi velmi dobře vnímají. A lidsky si velmi vážím toho, jak se hlubočtí občané zapojují aktivně a rádi, protože tahle akce má pro nás obrovský smysl, jejím výsledkem je pomoc druhému, a to lidi obzvlášť v téhle době spojuje,“ soudí starosta Hluboké nad Vltavou Tomáš Jirsa, který jako senátor převzal nad akcí tradiční záštitu.  

Velikonoce na Hluboké odstartovaly na Velký pátek 2. dubna a potrvají do konce května. Letošní ročník byl kvůli řadě opatření a omezení pohybu přes hranice okresu specifický, ale hlubočtí organizátoři ze spolku Hope 4 you si poradili. „Organizovat jakoukoliv akci pro lidi letos bylo a stále je obtížné, ale nač máme techniku? Aby pomáhala. A s pomocí chytrých telefonů a jednoduché mobilní aplikace STRAVA jsme připravili trasy pro rodiny s dětmi, milovníky psů a jejich miláčky, pro chodce, aktivní sportovce, přespolní běžce i cyklisty. Ačkoliv ještě v části dubna platilo omezení pro pohyb přes hranice okresu, kdy si mohli užít pouze místní, v květnu je již vše při starém a přijíždějí za námi naši příznivci z celé České republiky,“ říká předsedkyně spolku Hope 4 you Valerie Chromá.

Ještě celý květen se mohou zájemci projít nebo proběhnout doslova od kraslice ke kraslici, užít si jarní Hluboké a přitom pomoci čtyřleté Adélce ze sousedních Bavorovic. Adélka je krásná šikovná bystrá holčička. Kvůli vrozené vadě nechodí, v sedu potřebuje oporu. Ale v souvislosti s poškozením míchy potřebuje kvůli refluxu moči do ledvin pravidelné cévkování, antibiotickou léčbu a neurorehabilitaci. A právě malá Adélka bude příjemcem výtěžku z Velikonoc na Hluboké.

„Pomoc druhému má velký smysl. Myslím, že putování za obřími kraslicemi už můžeme považovat za hlubockou tradici, která přináší radost z pohybu, z osobních rekordů, ale především lidsky dobrý pocit. A teď v květnu, když už se trochu oteplilo a uvolňují se protiepidemická opatření, bude putování mezi kraslicemi obzvláštním zážitkem,“ soudí předseda komise turistiky a kultury hlubockého městského úřadu Jindřich Soukal.

Stačí k tomu málo: Rodiny s dětmi se mohou zapojit do rodinné hry, vyzvednou si mapku s umístěním kraslic v knihkupectví paní Olgy Trčkové ve Zborovské ulici a  začít si společně hrát. Pro  adrenalinové nadšence je ke stažení zdarma aplikace STRAVA. Běžce čeká sedmikilometrová trať značená bílou hvězdičkou, na cyklisty okruh 3,5 kilometru značený kruhem, a pro pejsky a jejich doprovod pětikilometrový cross se startem u Munického rybníka, značený srdíčkem. Všechny potřebné informace, mapy a aplikace najdou zájemci přehledně na www.velikonocenahluboke.cz.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Hluboká nad Vltavou, Hlubocké velikonoce, kraslice, zábava, pomoc, Velikonoce, Velký pátek, Tomáš Jirsa, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlubocké obří kraslice pomáhají malé Adélce z Bavorovic postavit se na vlastní nohy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.