Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jižní Čechy zasáhnou vydatné deště. Některé toky se mohou vylít z koryt

Jižní Čechy zasáhnou ve středu vydatné deště, které mohou na Šumavě a v Novohradských horách způsobit vylití některých říček z koryt. Výstraha platí od dnešní sedmé hodiny ráno až do čtvrtečního poledne pro celý Jihočeský kraj. Vysoký stupeň nebezpečí hrozí pro České Budějovice, Strakonice, Český Krumlov nebo Třeboň.

Výstraha před velmi vydatným deštěm na jihu Čech platí od středečních sedmi hodin ráno do čtvrtečního poledne. Varování platí pro celý Jihočeský kraj. Pro České Budějovice, Vodňany, Strakonice, Vimperk, Prachatice, Český Krumlov, Kaplici, Trhové Sviny a Třeboň platí vysoký stupeň nebezpečí.

„Za 24 hodin může spadnout více než 50 litrů vody na metr čtvereční a zvednout hladiny menších řek na první, ojediněle i na druhý povodňový stupeň ze tří,“ uvedli meteorologové.

Dorazit mají také bouřky, při kterých by měli být lidé opatrní nejen na možný zásah bleskem, ale také na padající větve, případně poletující předměty. Rozhodně by se měli vyvarovat koupání, či jízd na lodích, uvedli meteorologové. Během inzenzivních dešťu by měli dávat lidé pozor také na silnicích, kde může být riziko aquaplaningu. „Řidiči by měli snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ dodali.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky meteorologové, deště, výstraha, povodně, Jihočeský kraj, České Budějovice, Český Krumlov, Šumava, Strakonice, Třeboň, Novohradské hory, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Vimperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jižní Čechy zasáhnou vydatné deště. Některé toky se mohou vylít z koryt  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.