Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kvůli rekonstrukci se uzavře památkově chráněný most ve Starých Dobrkovicích

Kamenný most přes koryto říčky Polečnice ve Starých Dobrkovicích se od 17. května do 31. října kompletně uzavře. Při pravidelných prohlídkách se přišlo na závady, dosud se proto opravila jeho spodní. Aktuálně je na řadě oprava horní část a nosné konstrukce.

„Nosnou konstrukci tvoří stávající klenby z kamenného zdiva, kde se opraví místa s uvolněnými kameny, na rubové straně kleneb se doplní železobetonová výztužná deska. Vybudují se železobetonové přechodové desky, které zajistí pozvolný přechod z mostu na navazující cyklostezku, provedou se výkopové zemní práce na předmostích,“ vyjmenovává stavební práce starosta Dalibor Carda.

Kvůli rekonstrukci se most uzavře od 17. května do 31. října. „Vzhledem k tomu, že se most nachází na frekventované pěší a cyklistické trase, bude náhradní trasa pro tyto uživatele vedena po přilehlé lávce a na ni navazujících místních komunikacích Kájova,“ dodává starosta. Automobilová doprava bude vedena po nedaleké silnici první třídy. Celá rekonstrukce by podle starosty měla vyjít na zhruba 3,5 milionu korun.

Již dosloužilé nepůvodní betonové římsy nahradí při rekonstrukci nové zdi z přírodního kamene a žulových desek. Tyto nové zdi budou tvořit záchytný systém, a proto se může odstranit i stávající svodidlo na mostě. Při rekonstrukci přibude také zábradlí, které bude tvarem a provedením odpovídat zábradlí, které se nachází v historické části města.

Ohodnoť článek

Foto město Český Krumlov

Štítky Český Krumlov, Staré Dobrkovice, rekonstrukce, most, oprava, Kamenný most, Polečnice, Kájov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli rekonstrukci se uzavře památkově chráněný most ve Starých Dobrkovicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.