Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Borůvkobraní v Borovanech zrušili podruhé, bude menší akce

Festival Borůvkobraní, plánovaný na červenec v jihočeských Borovanech, letos kvůli koronaviru nebude. Pořadatelé ho zrušili i loni. Letos připraví 10. července pod názvem Borůvkobraníčko náhradní menší akci. Na festival jezdilo poslední roky až 20 tisíc lidí.

Letošní ročník zrušili radní, akci pořádá město. Pro místní prodejce a návštěvníky z okolí ale připraví komornější variantu. Kapacita bude ve stovkách míst, areál rozdělí do tří sektorů. Program nabídne borůvkový a řemeslný jarmark, vaření, hudbu i soubor Cirk La Putyka. "Plánování kulturních akcí je v dnešní době velmi složité. Nevíme, jaká další opatření, povolení a zákazy budou platit pro další dny. Budeme se snažit Borůvkobraníčko zorganizovat tak, abychom všechny podmínky splnili a zároveň byl program co nejzajímavější," uvedla organizátorka Magdalena Hluštíková.

Předloni, kdy v Borovanech snědl největší jedlík při soutěži za půl hodiny 27 kynutých knedlíků, přijelo za dva dny asi 11 tisíc lidí. Bylo to méně než jindy, protože bylo horší počasí, jak řekla Němcová. V roce 2018 bylo podle ní 17 tisíc platících návštěvníků. Festival nabízí borůvkové koláče, knedlíky, sladkosti i nápoje. Pořadatelé je připravují asi ze tří tun borůvek.

V jižních Čechách přesunuli i další organizátoři akce na rok 2022. Stejně jako loni jsou zrušeny festivaly Mighty Sounds v Táboře, Foot Fest v Želči na Táborsku i Musicfest Přeštěnice na Písecku. Podruhé nebudou ani Selské slavnosti v Holašovicích na Českobudějovicku. Jiní pořadatelé letos přehlídky plánují: festivaly Okolo Třeboně, Mezinárodní hudební festival Český Krumlov nebo Hrady CZ v Rožmberku nad Vltavou. Program připravily také menší akce jako Folkový Pluháč, Zpívání nad Nežárkou, Mirotické setkání loutek a hudby nebo Třeboňská nocturna. Stejně tak zatím českobudějovické výstaviště počítá na konec léta s agrosalonem Země živitelka.
 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Borůvkobraní

Štítky ČR, gastro, správa, zábava, koronavirus, Borovany, festival, Cirk La Putyka, Země živitelka, Hrady CZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Borůvkobraní v Borovanech zrušili podruhé, bude menší akce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.