Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dostavba Olšiny skončila o měsíc dřív. Návštěvníkům se otevře už zítra

Už zítra se po opravách znovu otevře Naučná stezka Olšina na Šumavě. Vojenské lesy a statky, které stezku spravují, nechaly vystavět nové chodníky, které mají zvýšit komfort při návštěvě této oblíbené lokality. Původně měly práce trvat až do 15. června, nakonec se je ale podařilo dokončit dřív.

V loňském roce byla Olšina jedním z nejvyhledávanějších turistických cílů Šumavy. Vysoká návštěvnost v kombinaci s deštěm zapříčinila, že části trasy byly rozblácené a lidé se je často snažili obcházet jinými cestami. Tím docházelo k ničení okolní vegetace.

Vojenské lesy a statky se proto rozhodli, že na místa, která byla nejkritičtější, přidají povalové chodníky, které už část stezky tvořily. „V kritických místech byly doplněny povalové dřevěné chodníky, které zajistí komfort návštěvníkům i ochranu okolní flóry a fauny. Fakticky tím finalizujeme trasu na základě zkušeností z první sezóny a jsem rád, že se nám to povedlo v polovičním čase a můžeme tak návštěvníky na Olšině přivítat již tento víkend,“ vysvětlil ředitel VLS Petr Král.

Na více než sedmikilometrové trase přibylo téměř 700 metrů chodníků, na které stavaři spotřeboval téměř 100 kubíků jedlového a akátového dřeva. Aby v deštivém počasí stavebníci nepoškozovali okolní přírodu, částečně materiál na stavbu dopravovali po hladině rybníku svázaný do voru. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Olšina, naučná stezka, Šumava, Vojenské lesy a statky, chodník, VLS ČR, Petr Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dostavba Olšiny skončila o měsíc dřív. Návštěvníkům se otevře už zítra  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.