Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Během chvíle přišla o všechny věci i střechu nad hlavou. Na opravu shořelé nemovitosti přispívají desítky lidí

V polovině května zachvátil chatu nedaleko Veselí nad Lužnicí požár. Díky rychlému zásahu hasičů a policistů se z hořícího objektu podařilo zachránit ženu, která v chatě bydlela. Všechny její osobní věci a i velkou část domova, se ale zachránit nepodařilo. Ženě teď prostřednictvím transparentního účtu pomáhají desítky lidí.

Policisté vytáhli z hořící chaty ženu v bezvědomí, rychlý zásah jí zachránil život

Pohotový zásah policistů dnes nad ránem zachránil život ženě, která obývala chatu v chatové oblasti Krkavec nedaleko Veselí nad Lužnicí. Když začalo uvnitř stavení hořet, pokoušela se plameny uhasit hasícím přístrojem. Nadýchala se však kouře a...

K požáru vyjížděli hasiči ve středu 12. května. V oblasti Krkavec ve Veselí nad Lužnicíc začala pravděpodobně vinnou technické závady hořet chata, ve které bydlela Monika Škrdlová. „Ohnisko požáru hasiči našli v nejvíce zakouřené části, a to v patře. Zde byla silně ohořelá postel, shořelá matrace a lůžkoviny,“ popsala mluvčí hasičů Vendula Matějů. Výše způsobené škody byla vyšetřovatelem hasičů stanovena na 500 tisíc korun.

Ženu se jen díky rychlému zásahu hasičů a policistů podařilo zachránit. Přišla ale o všechny svoje osobní věci a i o střechu nad hlavou. Město Veselí nad Lužnicí se proto rozhodlo vytvořit veřejnou sbírku na opravu zničené nemovitosti.

ČÍSLO TRANSPARENTNÍHO ÚČTU: 35-701494349/0800

Informaci o sbírce sdílel na Facebooku syn Moniky Filip. „Mamka se zasloužila v mnoha dobročinných a charitativních činnostech, vždy pomáhala potřebným a nyní potřebuje naši pomoc. Díky městu Veselí nad Lužnicí se podařilo založit veřejnou sbírku. Žádám vás tak o jakoukoliv finanční pomoc, každá koruna se počítá. Za případné přispění či sdílení mockrát děkuji,“ komentoval.

Sbírka trvá od 24. května až do 31. srpna a je vedena u České spořitelny. Během prvního týdne přispělo na účet několik desítek lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hzsjc.cz

Štítky krimi, pomoc, požár, chata, Veselí nad Lužnicí, nemovitost, oprava, střecha, Facebook, Česká spořitelna, transparentní účet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během chvíle přišla o všechny věci i střechu nad hlavou. Na opravu shořelé nemovitosti přispívají desítky lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.