Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Rekonstrukce střechy českobudějovického bazénu bude stát desítky milionů korun

Plánovaná rekonstrukce střechy českobudějovického plaveckého stadionu bude stát desítky milionů korun. Oprava nezačne dřív než za rok, ale zřejmě její termín už nelze dál příliš odkládat. Přesný rozsah prací i délku jejich trvání určí až revize střechy. Novinářům to dnes řekli zástupci vedení českobudějovické radnice.

Hlavním důvodem rekonstrukce je zatékání do střechy a především kondenzace par. „Revizní kontrola zjistí stav lan, nosných sloupů a věnce železobetonového obvodového nosníku. Následně sportovní zařízení zpracuje souhrnnou zprávu, předá ji investičnímu odboru, abychom mohli naprojektovat opravu. Ale je už teď jisté, že to nebude nic snadného," řekl náměstek českobudějovického primátora Ivo Moravec (hnutí Občané pro Budějovice).

I když zatím není znám rozsah a a harmonogram prací, vedení radnice připouští, že rekonstrukce na nějakou dobu uzavře jediný krytý plavecký stadion v krajském městě. Sportovní veřejnost proto delší dobu volá po vybudování druhé plovárny, která by nemusela mít padesátimetrový bazén jako ten současný. „Pětadvacetimetrový bazén by se zde určitě využil. Jednoznačně bych se za takový projekt přimlouval, ale nyní k němu není nic připraveno," řekl Moravec.

Rekonstrukci střechy začalo město připravovat už před dvěma roky. Stadion, jenž je vzhledem ke své atypické architektonické podobě kulturní památkou, řemeslníci opravovali v několika etapách od roku 2015 do roku 2019. Práce pokaždé omezily na několik týdnů až měsíců provoz. Nejprve se rekonstrukce týkala izolace bazénu, následně se na dvě etapy pokládala nová dlažba a stavěla vířivka. Naposledy před dvěma roky řemeslníci opravovali sprchy a toalety.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky České Budějovice, bazén, oprava, střecha, rekonstrukce, Ivo Moravec, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce střechy českobudějovického bazénu bude stát desítky milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.