Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zoo Hluboká je otevřena

PR článek

Po nechtěné zimní pauze, která trvala déle, než 100 dní jsou brány Jihočeské zoologické zahrady v Hluboké nad Vltavou opět otevřeny.

Zoologická zahrada byla uzavřena pro veřejnost, to ale neznamená, že se v zoo nic neudálo, naopak probíhaly opravy výběhů i zázemí jako například oprava voliéry pro bahňáky a přípravy na znovu otevření, aby si návštěvníci svůj pobyt v zoo náležitě užili.

Mnoho letošních mláďat je k vidění po celém areálu zoo. Nepřehlédnutelným novým přírůstkem je určitě mládě kočkodana husarského, tamarína pinčího, ovce ouessantské, malí psouni a sysli. Jeřáb popelavý, lemur kata, osel domácí, klokan rudokrký nebo třeba labuť malá, i ti v letošním roce přivedli na svět svá mláďata.

Zajímavou podívanou jsou určitě i plameňáci, kteří pečlivě zasedli na svá hnízda a bystrým návštěvníkům se tak mezi dospělými dlouhonohými plameňáky podaří zahlédnout nové malé jedince. Dalším a velmi vzácným přírůstkem je pro zoo, vůbec první mládě orla skalního. Mimo letošních přírůstků se na návštěvníky těší i nejstarší obyvatel zoo krokodýl nilský, kterému je již přes 60 let a momentálně je k vidění ve svém venkovní expozici. Všechny také jistě potěší pohled na pár tygrů ussurijských nebo dovádivé vydry říční.

Po technické stránce má zoologická zahrada v Hluboké nad Vltavou otevřenou svou plnou kapacitu s výjimkou vnitřních pavilonů jako je Mata Mata anebo terárium v zadní části zoo, uzavřená stále bohužel zůstává i mravenčí výstava.  

Všichni v Zoo na Hluboké ale věří, že se situace brzy změní a i tyto vnitřní pavilony znovu se znovu zpřístupní veřejnosti. Pro vstup jako takový není potvrzení o negativním antigenním/PCR testu nebo očkování ze strany zoo vyžadováno.

Vstupenky se dají zakoupit jak na pokladně tak i online, platné jsou stále i permanentky. O víkendech pro rychlejší odbavení je stejně jako v loňském roce otevřena i druhá pokladna.

Zoologická zahrada je každý den v letních měsících otevřena od 8:30 do 19 hodin.

Každoroční prázdninovou záležitostí jsou také večerní komentované prohlídky.

Co se vlastně děje v zoo když odejdou poslední návštěvníci a setmí se?

To umožní návštěvníkům zjistit Večerní komentované prohlídky.

Jihočeská zoologická zahrada nabízí vždy ve vybraných termínech o letních prázdninách a v netradičním čase možnost podívat se, co dělají zvířata v pozdních večerních hodinách. Poklidná procházka ztichlou zoologickou zahradou po zavírací době má neopakovatelnou atmosféru a jistě ji ocení všichni, kterým je svět zvířat blízký. Průvodci komentovaných prohlídek jsou z řad zkušených chovatelů, kteří návštěvníky provedou po zoologické zahradě s výkladem a samozřejmě zodpoví případné otázky.

Večerní komentované prohlídky jsou vhodné pro dospělé a starší děti, které udrží zhruba 2 hodiny svou pozornost (minimální věk 8 let).  Kapacita prohlídky je 30 návštěvníků, kteří jsou následně rozdělení do dvou skupin.

Aktuální časy a volné termíny najdete na webu www.zoohluboka.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky zoo, Hluboká nad Vltavou, zvířata, prohlídky, zoologická zahrada, Zoo Hluboká

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo Hluboká je otevřena  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.