Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Slavnostní otevření Zahrady květů v borovanském klášteře je naplánováno na příští sobotu

Bývalý augustiniánský klášter v Borovanech v sobotu 26. června představí veřejnosti novou Zahradu květů. Součástí slavnostního otevření bude i bohatý doprovodný program zakončený barokním ohňostrojem.

V areálu kláštera bude od 14 hodin probíhat řemeslný jarmark, připraven je i kulturní a doprovodný program. Těšit se můžete na kapelu Leťáci, dětem zazpívá kapela Pískomil se vrací a na závěr večera zazní legendární písně kapely Olympic v podání Olympic revival. O finále se postará barokní ohňostroj, který vypukne kolem 23. hodiny.

Během dne budete moci sledovat práci floristky, vyfotit se v květinovém fotokoutku, nebo si vyrobit květinovou čelenku. S novou Zahradou květů vás formou komentovaných prohlídek seznámí sám autor, borovanský zahradník Pavel Chlouba.

V týdnu před samotným slavnostním otevřením zahrady bude v klášteře probíhat pásmo besed a přednášek, které budou zaměřeny na přírodu a zahradu. V pondělí 21. června můžete navštívit besedu Jiřího Řehounka ze sdružení Calla na téma ochrany přírody v zahradách, v úterý 22. června se můžete těšit na povídání o svatojánských bylinkách s bylinkářkou Radmilou Malinovskou. Ve středu vás autor nové Zahrady květů Pavel Chlouba provede po zajímavých stromech Borovan. Na poslední, čtvrteční přednášce 24. června se dozvíte něco více o dešťových zahradách z úst Ireny Kolářové, zakladatelky první soukromé ukázkové přírodní zahrady v Čechách.

Vstupné na slavnostní otevření: dospělí 100 Kč, děti, ZTP a senioři 50 Kč

Besedy o zahradách a přírodě: 30 Kč přednáška

Více informací na borovansko.cz. Předprodej vstupenek najdete zde.

Ohodnoť článek

Štítky klášter, květ, hudební skupina, přednáška, zahrada, Borovany, Olympic, ohňostroj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavnostní otevření Zahrady květů v borovanském klášteře je naplánováno na příští sobotu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.