Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Česko má za sebou první supertropický den. Na desítkách míst padaly rekordy

Česko má za sebou nejteplejší den roku. Teploty dnes na řadě míst přesahovaly pětatřicet stupňů Celsia a slangem meteorologů máme za sebou „supertropický“ den. Teplotní rekord pro dnešek překonalo 40 stanic. Nejtepleji bylo opět v Plzni-Bolevci. Rtuť teploměru se tam vyšplhala na 35,7 stupně. Nový rekord padl také v Českých Budějovicích.

Na jihu Čech teplota na některých místech překročila třiatřicet stupňů Celsia. Na stanici v Rožnově, kde se měří již 137 let, dnes meteorologové naměřili 33,3 stupně. To je o dvě desetiny více, než kolik byla nejvyšší dosavadní teplota z roku 2013.

V neděli se očekávají maximální teploty v průměru ještě o jeden stupeň vyšší, takže se zítřek pravděpodobně stane zatím nejteplejším dnem tohoto roku.

Tropický víkend mají v Čechách k večeru nebo v noci ukončit silné bouřky, které může provázet nárazový vítr, kroupy a přívalové srážky. Hlavně na východě republiky vydrží teploty nad tropickou třicítku ještě v pondělí, pak se mírné ochlazení, bouřky nebo déšť čekají v celé republice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky počasí, tropy, teplota, Česko, České Budějovice, Rožnov, rekord

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko má za sebou první supertropický den. Na desítkách míst padaly rekordy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.