Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Společně přes překážky bojovali malí olympionici v Pištíně

PR článek

Mateřská škola Pištín položila základ tradici v podobě akce nazvané Společně přes překážky. Jde o olympiádu obecních mateřinek. Projekt si klade za cíl především motivovat děti k aktivnímu životnímu stylu a rozšiřovat spolupráci menších školek a obcí.

Jedná se o projekt, jehož účelem je rozšíření nabídky aktivit pro menší obecní mateřinky, navázání kontaktů mezi samotnými školami, ale i kontaktů a spolupráce jejich zřizovatelů, přibližuje unikátní projekt jeho autorka Kamila Lidralová.

Ve sportovním areálu v Pištíně se během týdne vystřídalo na šedesát sportovců z šesti mateřských škol, kteří poměřili síly ve skoku do dálky, hodu míčkem, běhu na 50 m a zdolání překážkové dráhy.

„Organizace nebyla jednoduchá. Kvůli vládním opatřením jsme vlastně do poslední chvíle netušili, zda olympijský oheň u nás v Pištíně vůbec vzplane,“ vysvětluje starosta obce Jaroslav Havel a dodává: „I přes všechna úskalí, která nám dnešní nelehká doba přináší, můžu s hrdostí říct, že se olympiáda pro malé sportovce vydařila a celému realizačnímu týmu se podařilo položit pevný základ pro novou tradici.“  

Poslední olympijský den se do Pištína sjely všechny týmy, aby se dozvěděly výsledky. Ty pro ně byly až do poslední chvíle překvapením. Jedná se o soutěž týmů. Rozhodli jsme se nevyhlašovat celková umístění. Možnosti školek i samotných dětí jsou velmi rozdílné a cílem našeho projektu je především děti kladně motivovat k aktivnímu způsobu života a vzájemné podpoře, a proto se medailí i odměň dočkali všichni účastníci,“ vysvětluje K. Lidralová, ředitelka Mateřské školy Pištín.

Díky finanční podpoře obce Pištín, Jihočeského kraje, Svazku obcí Blata a MAS Rozkvět v rámci projektu MAP II si mohli malí sportovci užít slavnostní finále celé olympiády s medailemi, odměnami, ale i zábavným doprovodným programem. Jedna cena ale nakonec předána byla. Mateřská škola z Hluboké nad Vltavou si odvezla putovní pohár pro tým s celkově nejlepšími výsledky. „Máme tak jistotu, že aspoň jedna školka se s námi za rok opět potká na Společně přes překážky 2022,“ dodává s úsměvem Kamila Lidralová.

Děti si zasportovaly, trochu se poznaly, zaměstnanci školek a představitelé obcí si měli možnost vyměnit zkušenosti a všichni se na závěrečném ceremoniálu dobře pobavili. „Mám velkou radost z toho, že se akce až na malé drobné technické překážky podařila. Děkuji všem pomocníkům, organizátorům a především školkám, které se s velkou radostí a sportovním zapálením zúčastnili,“ uzavírá Jaroslav Havel.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Pištín, školka, olympionici, olympijské hry, projekt, mateřská škola, Jaroslav Havel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společně přes překážky bojovali malí olympionici v Pištíně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.