Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Z Budějc zítra vyjede kamion s věcmi potřebnými na jižní Moravě. Přispět mohou lidé na třech místech v kraji

Už zítra ráno vyjede z Českých Budějovic kamion, který odveze na jižní Moravu věci vybrané na pomoc lidem v lokalitách zasažených čtvrtečním tornádem. Kamion zastaví na třech místech v kraji a poté se vydá na Hodonínsko. Lidé mohou na všechny zastávky donést věci, které jsou podle integrovaného záchranného systému stále třeba.

Čelovky, baterky, dřevěné latě, lopaty nebo krumpáče. To je jen zlomek věcí, které mohou lidé zítra ráno přinést na několik míst v Jihočeském kraji. Na tornádem zasaženou jižní Moravu totiž vyjede kamion, který potřebné věci doveze do jedné z nejzasaženějších lokalit. Akci organizuje společnost Autodoprava Němec.

Kamion s označením „Pomoc Modrava“ bude stát zítra v sedm hodin ráno u prodejny Sconto v Českých Budějovicích. V deset hodin odjede do Třeboně k Penny Marketu. Poslední zastávkou bude do 15 hodin Kaufland v Jindřichově Hradci. 

Darovat už nebude možné oblečení, potraviny nebo povlečení. „Jsme v kontaktu s IZS a na zmíněné věci mají stop stav a tyto věci by nám nepřijali,“ vysvětlil na Facebooku důvody, proč tyto věci nebude možné přijmout, Honza Němec.

Lidé ale mohou přispět čelovkami, baterkami, rozbruskami nebo kolečky. Potřeba jsou také stále rukavice, plachty na zastřešení, OSB a dřevotřískové desky, dřevěné latě, hřebíky, lopaty, krompáče, kanystry s benzínem nebo naftou, elektrocentrály a kýble.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky jižní Morava, pomoc, Autodoprava Němec, tornádo, České Budějovice, Jihomoravský kraj, okres Hodonín, Sconto, Penny Market, Kaufland, Jihočeský kraj, Modrava, Třeboň, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Budějc zítra vyjede kamion s věcmi potřebnými na jižní Moravě. Přispět mohou lidé na třech místech v kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.