Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Z výrobní dílny se stala firma, která dodává výrobky do celého světa. EGE patří mezi špičku v energetice

PR článek

Rok 1948. Právě v těchto letech se začala psát historie jihočeské firmy EGE. Firmy, která se řadí mezi přední evropské dodavatele speciálních zařízení pro energetiku. Na úplném začátku byly přitom výrobní dílny pro potřebu Jihočeských elektráren. Dnes už ale firma, která sídlí v Českých Budějovicích, dodává své výrobky téměř do celého světa.

V historii každé firmy najdeme roky, které by se daly označit za přelomové. Jinak tomu není ani u EGE. „Zásadním byl určitě rok 1992, kdy vznikla společnost EGE spol. s r.o. Z pohledu odštěpného závodu EGE Steel Construction pak byly dalšími zásadními milníky roky 2016, kdy byla zahájena výroba v novém výrobním závodě ve Vrátě a rok 2020, kdy byl úspěšně implementován pokročilý plánovací informační systém,“ popisuje ředitel odštěpného závodu EGE SC Marek Metelec.

Z výrobních dílen se stala firma, která vyrábí speciální zařízení pro energetický průmysl a prodává je do celého světa. „Český trh je z pohledu produktů společnosti EGE poměrně malý, nebylo by tedy ani dost dobře možné zajistit dostatečný odbyt pouze v rámci České republiky. Naše výrobky slouží jako klíčové prvky pro české, ale i zahraniční významné energetiky. Domnívám se, že EGE je opravdu velmi dobře zavedenou značkou,“ komentuje ředitel společnosti Tomáš Knittl.

Výrobní program je na základě hlavních produktů rozdělen do tří samostatných divizí, a to na ocelové konstrukce, silnoproudá elektrotechnika a generátorové vývody elektráren (zapouzdřené vodiče). Firma vyrábí především zhášecí tlumivky pro kompenzaci kapacitních proudů v sítích VN a VVN, zařízení pro automatizaci provozu zhášecích tlumivek, uzlové odporníky pro uzemnění uzlů transformátorů v sítích VN a mnoho dalšího. Kompletní informace najdete na webových stránkách.

Svářečská škola a plány do budoucna

Výroba a prodej výše zmiňovaných zařízení ale není jediným odvětvím, kterému se EGE věnuje. Součástí firmy je také svářečská škola, která je zaměřena především na školení pracovníků, kteří by se chtěli na této pozici pracovně uplatnit. Kromě toho se zabývá také poradenskou činností pro externí firmy.

Aktuálně firma prochází významnou restrukturalizací. Ta má podle Tomáše Knittla vést ke zvýšení efektivity a sjednocení řízených procesů. „Zároveň se chceme zaměřit na aktivnější obchodní politiku a rozšiřovat portfolio možných produktů,“ dodává.

Nepostradatelnou součástí každé firmy jsou také její zaměstnanci. EGE aktuálně zaměstnává přes 600 lidí. O tom, že je dobrým zaměstnavatelem, mluví zcela jasně reference. Většina z nich totiž mluví o rodinné atmosféře, lidském přístupu, dobrém kolektivu a atmosféře, a také stabilitě. „Firma si vždy zakládala na stabilitě, kterou svým zaměstnancům nabízela. Věřím, že se podaří tuto schopnost potvrdit i v dnešní, turbulentní době. Přeji si i do budoucna, aby se nám podařilo udržet ve firmě atmosféru založenou na otevřené komunikaci, spolupráci a vzájemné toleranci mezi všemi zaměstnanci,“ uzavírá Marek Metelec.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky EGE, jihočeská firma, energetika, dílna, České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z výrobní dílny se stala firma, která dodává výrobky do celého světa. EGE patří mezi špičku v energetice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.