Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tábor dokončuje prví etapu regenerace Sídliště nad Lužnicí

Tábor dokončuje první etapu regenerace Sídliště nad Lužnicí, do jehož úprav postupně investuje 100 milionů korun. Projekt zahrnuje úpravy veřejných prostor mezi panelovými domy, chodníků, zeleně nebo hřišť. Tábor navíc na začátku měsíce schválil veřejnou zakázku za více než 17,5 milionu korun, která pokryje náklady na druhou část stavebních prací. Stavbaři se v této etapě zaměří na přestavbu prostorů mezi panelovými domy v ulicích Moskevská a Varšavská.

Plán obnovy Sídliště nad Lužnicí je sestavený ze sedmi částí, což odpovídá délce sedmi let. Každá etapa pokrývá jen malou část celkové plochy, uvedl starosta. „Po příliš velkých kusech nelze opravy realizovat jak z finančních důvodů, tak především proto, že nelze chod sídliště ochromit tím, že ho rozkopeme velkou část,“ řekl starosta Tábora Štěpán Pavlík (Tábor 2020). V ulicích sídliště se na druhé etapě bude pracovat v příštím roce.

Sídliště, na kterém bydlí více než třetina obyvatel Tábora, prošlo proměnou již v minulých letech, a to ve Světlogorské ulici. Město navíc plánuje zvelebení i dalších částí. Na sídlišti z přelomu 70. a 80. let minulého století tak postupně přibývají lavičky, parkovací místa nebo zelené plochy. Podobné úpravy město udělalo na dalších dvou táborských sídlištích - Náchodském a Pražském.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vizualizace Architektonické studie Hysek | Zdroj Město Tábor

Štítky Tábor, regenerace, Sídliště nad Lužnicí, Lužnice, sídliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor dokončuje prví etapu regenerace Sídliště nad Lužnicí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.