Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Rodinný areál Lipno zahajuje letní sezonu a představuje novinky

PR článek

Se začátkem prázdnin se na Lipně otevírá nový rodinný hotel Element, resturace Stodola a cukrárna Povidloň. Všechny novinky jsou na dosah od oblíbených lipenských cílů jako je Stezka korunami stromů a Království lesa. Doplní tak ubytovací kapacity a rozšíří nabídku pro kongresovou a gastro turistiku.

V srdci panenské přírody jižních Ćech se právě dnes otevřel nový čtyřhvězdičkový hotel Element. Hotel pro každou sezonu i příležitost nabízí kongresové zázemí pro až 500 osob a ubytování pro až 300 osob. Výhodou kongresového sálu je jeho vysoká variabilita a vysoce moderně vybavené konferenční prostory. Všech 96 pokojů splní náročná očekávání a požadavky hostů. Nabízí pokoje dvoulůžkové, mezonetové i rodinné. Ty dopřejí dostatek prostoru i soukromí rodinám s malými i odrostlejšími potomky. Přímo u recepce najdete také dětský koutek, v suterénu například kolárnu.

Na talíři tradiční šumavské recepty, ve sklenici tanková Plzeň

Na Šumavskou kuchyni na moderní způsob zve zcela nová restaurace Stodola. Základem jejího jídelního lístku je česká moderní gastronomie s tradičním základem v šumavské kuchyni. Pohodlně a s obsluhou tak můžete ochutnat tradičně netradiční koprovku, svíčkovou či žebra, ale také ryby z nedalekých sádek. „Staročeské recepty vždy patřily mezi moje oblíbené. Vůně čerstvě natrhaných bylinek a poctivá kuchyně mojí babičky mě přivedly k tomu co dělám a mám rád. Abych mohl tyto zážitky předávat dál hostům Stodoly, sestavili jsme společně s mým týmem moderní pojetí starošumavských receptů a věřím, že jej strávníci ocení a že se za námi budou rádi vracet,“ říká o své kuchyni Michal Hruda, šéfkuchař restaurace Stodola.

Ať už se zastavíte na oběd po procházce v korunách stromů, nebo uspořádáte firemní akci pro své kolegy, žíznit jistě nebudete. Nejčerstvější pivo z pivovaru Pilsner Urquell ze skvěle ošetřeného výčepu dostanete do mokré a vychlazené sklenice rovnou z tanku.  Restaurace Stodola se tak slavnostním naražením ve čtvrtek 1. července, tradičně v 18 hodin a 42 minut, stane jedinou restaurací na Lipensku, nabízející plzeňské pivo přímo z tanku.

Sladká tečka v Povidloni

Letošní další lipenskou novinkou je cukrárna Povidloň. S ní přichází na Lipno současná a neotřelá cukrařina. Stejně jako ve Stodole i tady se šéfcukrář Michal Mandys inspiruje v tradičních receptech a dává jim současný a moderní háv. Důkazem je Povidloň, který dal svůj název nové cukrárně. Původně staročeský Šumavský dezert, který dostal nový tvar a vzhled, ale neztratil nic ze své jedinečné chuti a bude tak jistě oblíbenou sladkou tečkou každého výletu na Lipno.

Jsem rád, že doplňujeme a rozšiřujeme nabídku našeho areálu o kvalitní ubytovací služby včetně moderního kongresového centra. Věřím našim novým kolegům z restaurace Stodola, že pozvednou úroveň gastronomie na Lipensku a že většina návštěvníků ocení i dobře vychlazené plzeňské pivo přímo z tanku,“ říká generální ředitel Rodinného areálu Lipno Matěj Kratochvíl.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Lipno, letní sezona. novinky, Vodní nádrž Lipno, restaurace, pivo, recept, cukrárna, léto, Stezka korunami stromů, dezert, bylinky, koprová omáčka, turismus, hotel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodinný areál Lipno zahajuje letní sezonu a představuje novinky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.