Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekSobota, 3. července 2021, 17:35
Se začátkem prázdnin se na Lipně otevírá nový rodinný hotel Element, resturace Stodola a cukrárna Povidloň. Všechny novinky jsou na dosah od oblíbených lipenských cílů jako je Stezka korunami stromů a Království lesa. Doplní tak ubytovací kapacity a rozšíří nabídku pro kongresovou a gastro turistiku.
V srdci panenské přírody jižních Ćech se právě dnes otevřel nový čtyřhvězdičkový hotel Element. Hotel pro každou sezonu i příležitost nabízí kongresové zázemí pro až 500 osob a ubytování pro až 300 osob. Výhodou kongresového sálu je jeho vysoká variabilita a vysoce moderně vybavené konferenční prostory. Všech 96 pokojů splní náročná očekávání a požadavky hostů. Nabízí pokoje dvoulůžkové, mezonetové i rodinné. Ty dopřejí dostatek prostoru i soukromí rodinám s malými i odrostlejšími potomky. Přímo u recepce najdete také dětský koutek, v suterénu například kolárnu.
Na Šumavskou kuchyni na moderní způsob zve zcela nová restaurace Stodola. Základem jejího jídelního lístku je česká moderní gastronomie s tradičním základem v šumavské kuchyni. Pohodlně a s obsluhou tak můžete ochutnat tradičně netradiční koprovku, svíčkovou či žebra, ale také ryby z nedalekých sádek. „Staročeské recepty vždy patřily mezi moje oblíbené. Vůně čerstvě natrhaných bylinek a poctivá kuchyně mojí babičky mě přivedly k tomu co dělám a mám rád. Abych mohl tyto zážitky předávat dál hostům Stodoly, sestavili jsme společně s mým týmem moderní pojetí starošumavských receptů a věřím, že jej strávníci ocení a že se za námi budou rádi vracet,“ říká o své kuchyni Michal Hruda, šéfkuchař restaurace Stodola.
Ať už se zastavíte na oběd po procházce v korunách stromů, nebo uspořádáte firemní akci pro své kolegy, žíznit jistě nebudete. Nejčerstvější pivo z pivovaru Pilsner Urquell ze skvěle ošetřeného výčepu dostanete do mokré a vychlazené sklenice rovnou z tanku. Restaurace Stodola se tak slavnostním naražením ve čtvrtek 1. července, tradičně v 18 hodin a 42 minut, stane jedinou restaurací na Lipensku, nabízející plzeňské pivo přímo z tanku.
Letošní další lipenskou novinkou je cukrárna Povidloň. S ní přichází na Lipno současná a neotřelá cukrařina. Stejně jako ve Stodole i tady se šéfcukrář Michal Mandys inspiruje v tradičních receptech a dává jim současný a moderní háv. Důkazem je Povidloň, který dal svůj název nové cukrárně. Původně staročeský Šumavský dezert, který dostal nový tvar a vzhled, ale neztratil nic ze své jedinečné chuti a bude tak jistě oblíbenou sladkou tečkou každého výletu na Lipno.
„Jsem rád, že doplňujeme a rozšiřujeme nabídku našeho areálu o kvalitní ubytovací služby včetně moderního kongresového centra. Věřím našim novým kolegům z restaurace Stodola, že pozvednou úroveň gastronomie na Lipensku a že většina návštěvníků ocení i dobře vychlazené plzeňské pivo přímo z tanku,“ říká generální ředitel Rodinného areálu Lipno Matěj Kratochvíl.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.