Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na tábory se na jihu Čech o prázdninách chystá více než 30 tisíc dětí

Na prázdninové tábory a podobné rekreační akce v Jihočeském kraji je zatím přihlášeno více než 30 tisíc dětí. I kvůli nařízením spojeným s koronavirem nabízí krajská hygienická stanice informace na speciální telefonní lince 731428577. Podle krajské hygienické stanice je na léto nahlášeno 250 zotavovacích akcí. Loni se táborů účastnilo 38 150 dětí.

„Pro kolegyně z odboru hygieny dětí a mladistvých začíná každoroční maraton intenzivní poradenské a kontrolní činnosti, protože provoz zotavovacích akcí a jiných podobných akcí s koncentrací velkého počtu dětí na jednom místě patří k prostředím s vyšším rizikem alimentárních infekcí či úrazů. A druhým rokem je samozřejmě musíme sledovat i v souvislosti s protiepidemickými opatřeními a prevencí covidu-19," řekla ředitelka jihočeských hygieniků Kvetoslava Kotrbová.

Podle hygieniků se v posledních letech počet dětí na rekreačních akcích blíží pravidelně ke 40 tisíc. Víc jich bylo na takzvaných zotavovacích akcí, což většinou bývají klasické tábory s vysokým počtem účastníků. „Z loňských 38 150 dětí se jen 3500 účastnilo jiných podobných akcí Jedná se většinou o malé nebo putovní tábory, kdy organizátoři nemají ohlašovací povinnost, Ale i tak jim jednoznačně doporučujeme, abychom i o těchto akcích věděli," řekla ředitelka jihočeského odboru hygieny dětí a mladistvých Marie Nosková.

Jihočeský kraj patří mezi regiony, kde bývá nejvíce dětských táborů. Jde o akce minimálně pro 30 dětí na dobu ne kratší než pět dní.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rekreace, Jihočeský kraj, tábor, děti, Krajská hygienická stanice, Česko, Kvetoslava Kotrbová, Marie Pštrossová-Nosková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na tábory se na jihu Čech o prázdninách chystá více než 30 tisíc dětí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.