Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Naštvaný úředník zrušil ministru zdravotnictví trvalý pobyt ve Včelné. Stydíme se za něj, napsal

Nebývalý poprask řeší ve Včelné u Českých Budějovic. Tamní úředník totiž zrušil ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi v obci trvalý pobyt. Důvodem bylo, že se za něj podle svých slov obyvatelé vesnice stydí. Další argumenty ke svému kroku popsal úředník v několikastránkovém dokumentu, který sepsal na oficiální hlavičkový papír obce. Celý incident může mít nepříjemnou dohru, podle Adama Vojtěcha jde totiž o porušení zákona.

„Správní orgán konstatuje, že vesnice Včelná se za svého občana Adama Votěcha stydí a vzhledem k výše uvedeným skutečnostem rozhodl tak, jak je uvedeno ve výroku rozhodnutí,“ stojí na konci dokumentu, který měl sepsat úředník František Mareš. Ten má na úřadu na starost kromě mezd nebo evidence pozemků právě i rušení údaje o místu trvalého pobytu.

Podle jeho vyjádření nešlo o krok obce Včelná. „Rozhodnutí vydává obecní úřad, tam jsem pouze pověřenou osobou a nejsem ani nejvyšší osobou tohoto obecního úřadu, to je paní starostka,“ řekl CNN Prima News Mareš. Dodal také, že ví, že s plným vědomím obešel starostku obce a očekává, že za to bude potrestán.

Vojtěch je podle něj zodpovědný za soustavné a záměrné porušování zákonů České republiky, za nehledání účinné léčby onemocnění Covid 19 nebo za neetickou reklamní kampaň na experimentální očkování. Všechny důvody popsal v dokumentu.


Zdroj: Facebook

K incidentu se na Facebooku obce vyjádřila také starostka Miroslava Stránská, která je na dovolené. „Panu Marešovi jsem k dnešnímu dni odejmula oprávnění pro vedení správních řízení o rušení údaje o místu trvalého pobytu z moci úřední jako oprávněná úřední osoba. Následně vydám usnesení o zrušení tohoto správního řízení vůči panu Vojtěchovi. Panu ministrovi jej doručím s omluvou. Po návratu z dovolené budu tuto aktivitu dále řešit už jen s panem Marešem,“ napsala.

Porušení zákona

Celý incident ale může mít ještě nepříjemný konec. Pro CNN Prima News totiž ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) uvedl, že podle něj mohlo dojít k porušení zákona. „Své názory napsal na oficiální hlavičkový papír s úředním razítkem, využil svůj přístup k mým osobním údajům a navíc dopis poskytl médiím. Jednoznačně tady došlo k nezákonnému postupu i překročení všech hranic profesionálního chování. Věřím, že vedení obce tuto skutečnost prověří. Odvolávat se neplánuji, protože celý dokument je zcela nezákonný,“ řekl Vojtěch.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Úřad vlády ČR

Štítky Adam Vojtěch, Včelná, trvalý pobyt, František Mareš, ministr zdravotnictví, České Budějovice, Facebook, CNN Prima News, ANO 2011, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Salava

Já vím že dřiv ebyl dobrý a co s evratil je stejný co Babiš,je vyučen,sklamal na celé čáře Vojtěch.

Pátek, 9. července 2021, 14:45Odpovědět

Richard Schmidtmajer

Jen víc odvážných úředníků, kteří umí pojmenovat věci pravým jménem bez vytáček. Lhářů máme v politice dost. Někteří dokáží i křivě přísahat na zdraví svých dětí a přitom ví, že lžou.

Pátek, 9. července 2021, 12:45Odpovědět

Jana Kroupová

Já být občanem obce Včelná , styděla bych se za pana Mareše .

Čtvrtek, 8. července 2021, 20:27Odpovědět

Jaroslav Sapalinský

Pan Mareš má naprostou pravdu.Stydět se za něj musí celá ČR.

Čtvrtek, 8. července 2021, 16:22Odpovědět

Naštvaný úředník zrušil ministru zdravotnictví trvalý pobyt ve Včelné. Stydíme se za něj, napsal  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.